Кола на жител в кв. „Едиверен“ – Пещера е изгоряла вчера за около шест минути, съобщи във фейсбук Илияна Терзиева. Драмата се разиграла в обедните часове на деня, а возилото било паркирано в близост до паркинга на „Биовет“. В жегата почти всяка седмица има сомозапалила се кола, коментираха от полицията. Обикновено това се случва на по-старите возила, които са паркирани на припек. При тях и липсата на застраховка за подобни събития води до сериозни щети за собственика, както е станало и в този случай.

Двадесет минути след началото на днешния ден в ОЦ на РДПБЗН – Пазарджик е получен сигнал за пожар в локомотив на  жп линия посока София, в района срещу ВЕЦ – Момина Клисура. За справяне с произшествието е изпратен пожарен автомобил с трима огнеборци от РС ПБЗН – Белово. При пристигане на място екипът е установил, че е възникнал пожар в машинното отделение на втори локомотив-Шкода 43-526, от влакова композиция № 40838, състояща се от два електрически  локомотива и 20 закрити вагони превозващи хладилници „Либхер‘’.

От диспечерския пункт на БДЖ в София е изискано, да бъде изключена контактната мрежа в този участък. Пожарът е ликвидиран в 00:45 часа от екипа на РС ПБЗН – Белово.

При произшествието няма загинали и пострадали граждани. Предполагаема причина за произшествието е късо съединение в изглаждащия двигател. Влаковата композиция е била заземена. От гара Костенец е изпратен електровоз за придвижване на композицията до гара Костенец, от там ще бъде подменен авариралият локомотив и ще продължи до София.