Осемнадесет часа на ден работа, при това повече от месец, а накрая – нито лев. И не само това – когато потърсиш правата и парите си, биваш заплашен с физическа саморазправа. Така преминало лятото за Цветана Петришка от Панагюрище, разказва репортерката на Нова тв Ева Костова.

За да подпомогне семейството си, Цветана започнала работа в почивна база в Черноморец. Месечната заплата на Цветана е трябвало да бъде 500 лв. Трудов договор обаче не ѝ е бил представен.

Била наета като хигиенист на 4-часов работен ден. Трябвало да почиства бунгалата в почивна база край морския бряг. После обаче получила и други задачи – почистване на целия комплекс, около басейна, както и работа в кухнята. Работният ден на Цветана започвал в 6,30 ч и приключвал в полунощ след стотиците измити чинии.

Жената имала и „почивка“ – по 3 часа през ден. След като 40 дни не получила и лев, поискала да си тръгне. Екипът на Нова телевизия намери нейния работодател Ивайло Кикьов. Предложи да му бъде платено, за да бъде сниман. След няколко различни версии се появи и версията за кражба.
От Инспекцията по труда се ангажираха с проверка по случая и евентуална санкция в размер до 15 хил. лв.