02marixyana02marixyana 1

Голямо количество дрога е иззето при акция на служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. Спецакцията е проведена вчера на територията на пазарджишкото село Синитово.

Екипи от криминалисти, разследващ полицай и експерти извършили претърсване в къща и двор.

Техен собственик е непознатия до сега на полицията С.Т. – 29г.от Пазарджик. Имотът е наследствен, а мъжът имал адресна регистрация само в областния град. Това обаче не му попречило да обособи оранжерия за отглеждане на канабис. В нея и в една от стаите на къщата органите на реда открили 24 засадени растения с височина достигаща от 50 сантиметра до 2.5 метра.

Общото количество на намерената марихуана е над 18 килограма. В помещения на къщата са открити пакетирани в полиетиленови чували или други разфасовки около 16 килограма суха листна маса, 20 малки контейнера със семена на канабис и три пресовки хашиш с тегло около 8.5 грама.

Цялото количество дрога, оборудване и веществени доказателства за престъпната дейност на С.Т. са иззети. Материалите и резултатите от полицейската акция са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик, образувано е дознание. Работата по документиране и разследване на случая продължават.