Пети етнофестивал събра в Септември изпълнители от цял свят. „Всички заедно можем“ се организира от Сдружение”Загоровче”, в  партньорство със Община Септември  и Църковно настоятелство при  храм “Св. свщмчк Харалампий”гр.Септември.

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Септември и с подкрепата на фирми и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното богатство на България.

Целта на фестивала е  да съхранява и разпространява фолклорното богатство на  фолклорните области както и на всички етноси  на България като част от Обединена Европа; Да  представи  културните традиции , да  даде представа за фолклорното богатство в различните страни и региони, както и да  се създават международни културни партньорства.

05etno2

Да предоставивъзможност на талантливите деца да изявят пълноценно своите заложби. Фестивалът има конкурсен характер. Той бе открит снощи и ще продължи и през целия утрешен ден.

05etno3

Ще бъдат присъдени Голямата награда на кмета на община Септември, Гранд при, грамота и купа за първо, второ и трето място във всяка възрастова група. Награда за най-добра хореография също ще има, както и за постановка, специални призове и награди от спонсори.

05etno4