05undola1

Традиционният събор на Юндола се провежда днес, а поляните около селото са заети от празнуващи видя с очите си репортер на PZdnes.com. Както винаги скари пушат навсякъде, а олелията се допълва от многобройни сергии предлагащи всичко, за което се сещате. Според посетителите обаче си струва да си вземета сладко от горски ягоди и боровини, малини или боровини набрани специално за вас от ръцете на местните хора.

05undola2

Черешката на тортата е пони, което привлича вниманието на децата, желаещи да го яхнат и да се снимат с него. Някои от тях успешно имитират новата реклама на „Олд спайс“, която тече в национален ефир.

След 23-годишно прекъсване днес отново се възобновява провеждането на традиционния за Сърница събор, съобщи кметът на Неби Бозов. Последното издание на събора е било през 1992 година. Тържеството ще продължи и утре, в местността „Събора” край родопския град.

Програмата на първия ден ще започне в 14.00 часа с официално откриване. В следобедните часове на сцената ще излязат самодейци от читалищата в селата Борино, Кочан и Плетена и музикално-танцова формация от град Батак.

Вечерният концерт е с участието на фолк певиците Деси Слава и Галена, а в 22.00 часа ще започне дискотека на открито с ди джей Живко Микс. Програмата на 6 септември е с начален час 10.00 часа.