На 5 ноември 2015 г. от 19:00 ч. в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК) Васил Петров ще завладее българската публика с магнетично изпълнение и жива музика, която ще ни накара да усетим духа и енергията на истинския джаз и суинг в чест на 100-годишнината на Франк Синатра, съобщи Nbox.bg.

Заедно с Биг Бенд Брас Асоциация, ръководени от Ангел Заберски, Васил Петров ще покаже защо джаза и суинга в стила на Ol`Blue eyes са по-живи от всякога в спектакъл, изпълнен със светлинни и мултимедийни ефекти, степ танци с музика в оригинални аранжименти на Синатра.

Често наричан „Българският Франк Синатра“ с мелодичния си богат баритон, изумително техническо майсторство и емоционална дълбочина, Васил Петров ще изпълни интерпретации на романтични пиеси. Сред хитовете, които публиката ще чуе, са превърналите се в евъргрийни Something stupid, суинг хитове като Fly me to the Moon, New York, N.Y., боса нова The Girl From Ipanema, както и други емблематични заглавия, свързани със Синатра.

Чаровната и гласовита Весела Бонева, ще сподели сцената с Васил Петров, като се включи в изпълнението на популярните дуети на Синатра с дъщеря му Нанси Синатра. За първи път под прожекторите, заедно с Васил Петров, ще чуем и бързите крака на Георги Пейчев-Степа, които ще озвучи завладяващите танци с ритъма на ударни инструменти.