Първи успех за сезона записа варварският Балкан, който в мач от 5-тия кръг на „В” ЮФГ обърна с по драматичен начин с 2-1 гостуващия Струмска слава(Радомир) на своя стадион. Домакините откриха резултата в 23-та минута, когато Георги Василев реализира дузпа. Последваха положения и пред двете врати, но нов гол до почивката така и не падна.
През втората част мачът беше много двуостър. Варварци имаха на 2-3 пъти отлична възможност да вкарат така важния втори гол на успокоението, но това не се случи. Точно обратното – в 85-та минута гостите стигнаха до изравнителен гол, който буквално попари зрителите на Балкан по трибуните. Изправени пред угрозата да не вземат победата и в петия си официален мач от началото на сезона, домакините заиграха ва банк в последните минути на двубоя.
Усилията им бяха възнаградени от Фортуна в 93-та минута. Тогава след едно центриране в пеналта на Славата най-съобразителен се оказа младокът Ангел Захариев, който вкара с глава за 2-1 и хвърли в делириум фенове и съотборници. „Много важна победа с оглед дефицита на точки при нас след първите 4 кръга. Срещу този съперник играем по традиция трудно и до този момент нямахме победа”, отчете старшията на Балкан Крум Кантарев.