Имената на всички кандидат кметове на БСП за областта бяха оповестени днес на пресконференция в Пазарджик. Това направи зам.председателят на НС и депутат от нашия избирателен район Янаки Стоилов в приствието на председателя на Областната организация на партията – Георги Петърнейчев. От кандидатите за градоначалници отсъстваше единствено Петър Паунов, който ще се кандидатира за трети път за кмет на Батак.

07bsp-kandidati
Както вече стана ясно кандидат – кметът на БСП за Пазарджик е адвокат Стоян Парпулов, според който най-големият проблем на Пазарджик е безработицата и неговите усилия, ако бъде избран ще бъдат насочени към осигуряването на нови и трайни инвестиции за града, създаващи работни места.

Вторият по големина град в областта – Панагюрище ще щурмува Петър Каменски, Велинград – Иван Лебанов, Брацигово – Мария Мадарова, Септември – Сергей Стойнов, Лесичово – Райна Мантарова, Стрелча – Иван Евстатиев, Пещера – Йордан Младенов, Сърница – Гюрсел Мусов, Ракитово – Костадин Холянов, Белово – Стойко Стефанов.

Вижте видеото, за да чуете как бяха представени кандидатите от Янаки Стоилов. След това всеки от тях имаше възможност да представи себе си и намеренията си за бъдещия мандат. Останалите кандидат – кметове на Брацигово и Ракитово вижте тук.

ВИЗИТКИ

Стоян Парпулов, кандидат за кмет на община Пазарджик. Той е популярна и авторитетна личност, уважаван юрист, адвокат, с опит в местното самоуправление като общински съветник и председател на Общински съвет, човек, който държи на почтеността и ще осигури прозрачно управление на община Пазарджик, с перспектива за хората. Смятам, че това е кандидатът с най-добра репутация сред досега издигнатите и обявени кандидати за кмет на общината.

Иван Лебанов, кандидат за кмет на община Велинград. Първият българин-медалист от зимна олимпиада, високо достижение, за което все повече ще мечтаем и дано то да бъде не само насочено като светъл спомен. Два мандата кмет на община Велинград, човек с управленски опит  и характер, надяваме се той отново да даде достатъчно много аргументи на своите съграждани и с категоричната подкрепа на БСП и на други политически и граждански формации да потвърди доверието на хората от община Велинград.

Петър Каменски, кандидат за кмет на община Панагюрище. Той е мениджър на застрахователен офис, подготвен и енергичен човек, който има виждания за развитието на община Панагюрище. Оценява високо стойността на диалога с гражданите, необходимостта да затвърди всичко постигнато в икономическата област на тази община и да се потърсят допълнителни възможности.

Сергей Стойнов, кандидат за кмет на община Септември. С висше икономическо образование „Маркетинг и мениджмънт”, професионалист, инициативен млад човек, с опит като общински съветник и стопански ръководител. С идеи за управлението на община Септември.

Йордан Младенов, кандидат за кмет на община Пещера. С две висши образования „Агроинженерство” и „Стопанско управление”, народен представител от 42 НС, мениджър, съдействал е за финансиране на редица проекти в региона, утвърждаващ се политик с опит в местното икономическо развитие и работата по европейски проекти.

Иван Евстатиев, кандидат за кмет на община Стрелча. С висше юридическо образование, с разностранен юридически опит, той има много аргументи и в областта на социалната политика и като община-рекордьор за своите мащаби по оползотворяването на различни проекти, които допринасят за нейното развитие.

Стойко Стефанов, кандидат за кмет на община Белово. С висше образование по Електроенергетика, общински съветник, председател на Младежкото обединение на БСП, един от новите и младите кандидати и има достатъчно енергия, за да покаже, че БСП не иска да се причислява към тези практики, които лишават общините от перспективи за развитие.

Райна Мантарова, кандидат за кмет на община Лесичово. Има висше образование по „Стопанско управление”, има дългогодишен опит като общински съветник, всеотдаен, мотивиран и деен човек, тя е доказала, че може да работи в полза на обществото, на мнозинството от хората.

Петър Паунов, кандидат за кмет на община Батак. С висше икономическо образование, с дългогодишен опит като кмет на общината, авторитетен и доказал се човек, който заслужава подкрепа за това, което е направил на местно ниво.

Гюрсел Мусов, кандидат за кмет на община Сърница, той също е от младите кандидати на БСП, занимава се с частен бизнес, отговорен, познава проблемите на местната общност, отскоро е председател на БСП и има трудната задача, но която може да изпълни с подкрепата на своите съграждани, да впише отново БСП в политическата карта на Сърница.

Подкрепени кандидатури:

Мария Мадарова, кандидат за кмет на община Брацигово. С две висши образования – „Стопанско управление” и „Право”, дългогодишен секретар на Община Брацигово, човек, който е преминал всички стъпала в местната администрация, отговорен и ерудиран човек, на който може да се разчита. Сега трябва да получи доверието не само като човек висш административен ръководител, а като човек, който задава посоката за развитие на общината.

Костадин Холянов, кандидат за кмет на община Ракитово. Управител на дървопреработвателна фирма, предприемчив и организиран човек.