Ето този въпрос тормози общинското ръководство /в оставка/ на БСП и кандидат – кмета на АБВ – Трендафил Величков, ако се съди по фейсбук постингите му.

„ В Пазарджик между БСП и АБВ винаги е имало коректни и човешки взаимоотношения. Истината е, че Янаки Стоилов и ръководството от “Позитано“ 20 направиха най –големия предизборен и изборен подарък на сегашния кмет на Пазарджик, господин Попов.

Причината се корени в това, че вместо да го подкрепи, „Позитано” 20 избра чисто партийната кандидатура на Стоян Парпулов. И това беше единственото възможно решение. След като четири години общинската структура се гънеше в собствените си неразбории.

За никого не е тайна, че те наистина не бяха в особено добри отношения с областното ръководство и винаги е имало търкания. За това вината е и на „Позитано“20 или на егото на някои от партийните шефове?

Вероятно поддръжниците на Величков имат основание за страдание.

Не за друго, той е доста по-симпатичен и харизматичен от адвоката, моите уважения към неговите професионални качества. По-млад е и е по-необременен от миналото си, поне с тридесет и толкоз години. Но въпреки откровените симпатии към него, трябва да признаем и това, че в столетницата не почитат ренегатите. Няма как да си бил шеф на младежката структура на столетницата, сетне да мигрираш, а още по-сетне да я представляваш. Няма логика някак си. Въпреки духовната близост и общия корен на двете партии – БСП и АБВ. Но на едната викат столетница, с основание. Другата и за бебешки ясли още не е дорасла. Та в този смисъл как да пуснеш дете по памперс на изборите. Те и другите май ще се оакат, ама пак си е по-друго, като си на възраст.

Освен това щом си толкоз ербап, к`во ти пука? Избирателите няма да се допитват до „Позитано” когато пускат бюлетината. Те си имат глави на раменете. Рамката давана от централата е само рамката, която крепи огледалото. В него всеки ще огледа себе си. И ако си приличате, значи гледате едно и също огледало.

По-важно е кои са хората застанали на старта. По-важно е дали черупката отвън е право пропорционална на вътрешното съдържание. Познавам много красиви хора, които са намерили начин да ме разочароват до степен да не виждам красотата им. По-важно е да знаем, какво искаме и какво да направим, за да го постигнем.

По този въпрос във фейсбук се изказа Благо Солов. Благо Солов / Blago Soloff

Ще направим Пазарджик най-зеления град на България !
 
Снимка на Благо Солов / Blago Soloff.

Само дето не казва кога. Както казват в Пич маала – „Кога стана циганче, кога му почерня дупето?“ Изучи се човекът да обещава, ама кога ще стане, да не казва. Сигурно днес е решил да решава екологични въпроси. Не знам.

Много избягахме от началото. Лично мен ме притеснява въпросът – защо Румен Петков не се кандидатира? Сигурно мога да го питам лично, но не сме се срещали скоро. По принцип той никога не е бил член на БСП, ако не ме лъже паметта. Мисля, че е представител на гражданската квота в листата. Но след като четири години в качеството си на общински съветник съвестно громеше сегашното управление, защо не се подреди на старта?

Нашият избор на 25 октомври ще бъде напълно равностоен на това, което сме самите ние.

Кандидатите са гроздовете висящи над главите ни. От нас зависи кого ще откъснем и сетне ще предъвкваме четири години. Господ Бог да слезе, ние и на него ще намерим кусури. Не ни е попадал в ръчичките. Но мисля, че е крайно време да започнем да виждаме доброто с душите си. Зрението е измамно, то подвежда.