Народно Читалище „Зора-1903” село Радилово предлага на всички любители на фестивали и атракции, едно незабравимо изживяване на 21 и 22 септември, по време на петото издание на „Национален фестивал на кешкека и народните умения Радилово 2015”.

Фестивалът e създаден през 2011 година по проект “Активни граждански общности чрез читалищата в България” – Втори етап фестивали на Платформа “Агора”

Двудневното забавление включва възстановка на легендата за кешкека, пресъздадена от местни самодейци на открита сцена в централния парк на селото, както и дегустация на митичното ястие.
А всеки опитал от магията, наречена кешкек, задължително трябва да поиграе Тракийска ръченица, за да му олекне на душата.

Пивко вино и люта ракия,вкусни погачи и гозби,едри и сочни плодове и зеленчуци произведени в Радилово и региона очакват да бъдат опитани на изложбата – базар през двата фестивални дни.
На щандовете ще намерите сувенири и произведения на художествените занаяти, излезли от ръцете на майстори-занаятчии.

Любознателните гости ги очакват полезни съвети и рецепти свързани със здравословно хранене със житни продукти

А за най- малките детско шоу и брейк уроци

Освен традициите на Радилово, тук се представят и традиции на селища от различни краища на България.

Места за нощувка може да намерите в хотели в Пещера, Брацигово и Пазарджик.

Повече информация може потърсите на http://www.keshafest.alle.bg , или да се свържете с организаторите от Народно Читалище „Зора – 1903” в с. Радилово:
Марена Вачкова – тел. 0898451817 и Александра Караджова – тел. 0899333498 и на e-mail: zora_radilovo@abv.bg