09lulka209lulka3 09lulka

Най-новата придобивка на Острова се нарича „Люлката на Ван Гог“, както вече многократно съобщихме тя е дело на артистичното семейство Светозара и Марин Кузеви. Кметът на Пазарджик Тодор Попов преряза панделката, която води към скулпторния проект създаден, според авторите си и с образователна цел. Ще откриете „Люлката на Ван Гог“ в непосредстена близост до паметника на Алеко Константинов.

09lulka23

Най-щастливи от придобивката са децата, които любопитстваха кой е нарисувал слънчогледа, върху който се крепи едното рамо на красивата люлка. Една от майките веднага заяви, че това е елемент от една от най-известните картини на прочутия холандски гений.

09lulka24

С този проект авторите отново търсят контакта с публиката на съвсем ново ниво. В парка с фигури на приказни герои често ще видите хора не само от Пазарджик, идват цели класове от Пловдив и водят уроци на открито, разказаха пазачите на парка.

Люлката също ще спечели популярност, смятат част от анкетираните в парка пазарджиклии. Всички те са на мнение, че ако трябва да се посочи най-голямата атракция на града, парк – остров „Свобода“ ще спечели челната позиция. Повечето от тях са на мнение, че това е и най-сериозният проект реализиран по отношение на културата и туризма в града. Островът е изпълнен с произведения на изкуството, а освен това разполага със зоокът, както и база за авио и корабомоделизъм. Любимо място на пазарджиклии от различни възрасти е колодрумът, както и кътовете за игра на децата.

Класацията на пазарджиклии за местата, които не трябва да пропускате в града очаквайте утрe, а този текст е под номер 2000 от създаването на сайта, от първия ден – 27 февруари, в който тръгна сайтът pzdnes.com до днес, той е бил прочетен от 180 910 потребители, броят на дневните ни посещения непрекъснато нараства.