Осемнадесет змии са били неутрализирани от екипи на пожарната през това лято, пикантната информация всъщност е част от дейността на службата. Влечугите са били открити в мазета и килери на ул. „Цар Освободител“ в Пазарджик. Почти веднъж седмично огнеборците трябва да смъкват домашни любимци покатерили се на недостъпни за хората места. Котките са първенци в класацията, но има случаи, в които трябвало да се смъкват и хамстери. В дълбоки ями пък попадат домашните животни – коне, магарета и крави, разказват с усмивка пожарникарите.

От началото на годината до сега са били подадени и 48 лъжливи сигнала до Пожарната. Тази седмица е посветена на пожарната безопасност и в цялата област текат демонстрации на спасителни дейности осъществявани от сектора.Днес това ще стане в Пещера, а утре в Белово. До 14 септември от 9.30 до 12.30 ч. гражданите могат да посетят Районните служби и да се запознаят с работата на пожарникарите.

От началото на годината до сега огнеборците са се отзовали на 1963 произшествия, като най-много те са били в Батак, Велинград, Сърница и Брацигово, заради бедствените положения от началото на пролетта. Средно осем пъти на ден към рисково място летят пожарни автомобили. И ако днес техниката им отговаря на всички евроизисквания, вижте как са се предвижвали пожарникарите преди век:

pojarna_slujba