Музикално диджей шествие тръгва в 18 ч. днес  от Тортата, за да отбележи старта на Плюс Фестивал Пазарджик 2015.

На специално оборудван за целта камион се качва местният DJ Nascosa, който ще озвучава шествието до Острова. След него символично ще извървят пътя до мястото на вечерните концерти всички участници от програмата на Фестивала, както и специалните чуждестранни гости от Англия, Германия, Холандия, Сърбия, Македония и Сърбия. Всички те вече пристигнаха в Пазарджик и с интерес разглеждат града и общуват с българските си колеги.

И през тази година Плюс Фестивал отдава значимо внимание на местните пазарджишки състави. Най-обичаните изпълнители от града ще станат част от двата дневни концерта, които започват в 11:00 часа в събота и неделя. В същия час ще стартират и заниманията за най-малките граждани и гости на града. Три софийски работилници, специализирани в работата с деца и младежи, ще организират открити уроци и занимания за малчуганите. Благодарение на тях, децата ще могат сами да си направят гривнички и накити, ще се научат да рисуват върху текстил, както и да вдъхнат нов живот на стари стъклени бутилки.

Първият вечерен концерт започва на Острова от 19:30 часа. Доброволците на Фестивала са оборудвани и готови да раздават дъждобрани на посетителите, в случай, че превали слаб дъжд. В събота и неделя дневните концерти, заедно с арт работилниците, стартират от 11:00 часа на Тортата.

ПРОГРАМА

Ден 1 – 11 септември – петък
19:30 / “Острова” / Криско, Павел, Венци Венц & Моисей
18:00 / “Тортата” / Музикално DJ шествие

Ден 2 – 12 септември – събота
19:30 / “Острова” / Б.Т.Р. & Революция Z
11:00 / “Тортата” / Дневен концерт & фестивални дейности

Ден 3  – 13 септември – неделя
19:30 / “Острова” / Мария Илиева & Любо Киров
11:00 / “Тортата” / Дневен концерт & фестивални дейности

Очаквайте още: изпълнители от цяла България, заедно с участници от Германия, Сърбия, Холандия, Румъния, Англия и Македония.