28ravnogor2

Ако пътят ви е минавал през мандрата в Равногор, със сигурност сте забелязали красивия пояс от дъхави цветя в двора, това споделят летували в селото от други краища на страната. Освен топлото отношение на местните хора към тях, те открили и това кътче с неговия необичаен оазис.

За първи път виждам толкова поддържана градина в място за производство на кашкавал и сирене, разказва Ева, която е омъжена за българин, но е французойка. Тя и семейството и живее в Париж. Присъствието в Равногор и Родопите за тях е задължително през всяко лято. Младата жена е възхитена от това, че има хора, които от години се грижат за цветята на мандрата и носят положително настроение у случайните и постоянни минувачи.

28ravnogor3

 

Докато чакате, за да получите невероятния кашкавал, произвеждан в това прекрасно място, към вас любопитно са надничали гюргенките, герберите, розите и още десетина вида китки, които създават у посетителя усещането, че допълват Рая, осигурен от природата на Родопа планина.

28ravnogor_n

Градината е любимо място за отмора на работещите в мандрата, тя се поддържа в този вид години и не рядко ще забележите местни жени, които искат да си захванат някое от цветята.

28ravnogor9

11mandra2 11mandra3 11mandra