Частичното слънчево затъмнение утре ще бъде видимо над южната част на Атлантическия и Индийски океани, Южна Африка и Антарктида, като е недостъпно за наблюдение от България. Затъмнението започва в 07:42 и завършва в 12:06, а максималната фаза е 0.788.

Според астролозите моментът е благоприятен за духовно изчистване. Какво означава това? Да прогоним негативните мисли и емоции, които съсипват здравето и живота ни, казано най-общо. Според вещи в езотериката планетата ни се събожда за нов живот, от много време насам се случват съвсем видими промени, които ние или не забелязваме, или не искаме да забележим. Частичното слънчево затъмнение на 13 септември 2015 година ще бъде в знака на Дева. Промените които ще настъпят от даденото явление ще бъдат кардинални, но необходими и даже закономерни.

Различното е това, че вече съвсем лесно материализираме своите мисли. Ако те са насочени към градивното начало, наистина можем да сътворим чудеса. Но, можем и да унищожаваме със същата лекота. През тази седмица до 20 септември предстои да усетим силата на своите мисли. Не се изненадвайте, ако най-големите ви страхове се сбъднат. Това ще бъде жътвата на вашите собствени мисли.

По-лесно е да се руши, отколкото да се съзижда, заради това се усмихнете и мислете/действайте позитивно. Бъдете сигурни, че вашият труд ще бъде възнаграден многократно. Ако все още имате нереализирани мечти и желания, амбиции и потребности, на 13 септември между 09:35 и 09:45 часа българско време се концентрирайте и си ги пожелайте.

Периодите на частично слънчево затъмнение носят желание за промяна, за лично усъвършенстване, за развитие на човешкия потенциал по различен начин и в различни форми. Не трябва да се притеснявате ако спонтанно у вас се зароди желание да учите, да посещавате курсове, да започнете да водите здравословен начин на живот, да смените своята работа, да се отървете от някои приятели или познати, да се сдобиете с нови книги, желание да пътувате или нещо друго.

Този спонтанен порив е продиктуван от вашата вътрешна потребност да разширявате своя кръгозор, да се усъвършенствате, да получавате нови опитности, да търсите по-добре реализация на вътрешния си Аз. Обърнете внимание на своите потребности, замислете се какво можете да промените или да направите така, че да започнете да живеете в още по-голяма хармония със себе си.

В края на месеца ще преживеем и пълно лунно затъмнение, на 28 септември, то ще бъде в знака на Овена. Септемврийското Лунно затъмнение може да предизвика у хората стремеж към промени. Това е времето когато старото си отива и дава място на новото. В такива периоди хората ще са изкушавани от съдбата или ще обръщат съдбата на хората. За това затъмнение са характерни много конфликти и прибързани и неправилни решения.