Заместник кметът Петър Петров ще изпълнява длъжността кмет в рамките на предизборната кампания, както преди четири години, когато по същото време се провеждаха местни избори. Това бе едно от последните решения взети на днешното последно заседание на отиващия в историята Общински съвет за мандат 2011 – 2015 г.

41 общински съветници, бяха избрани по време на вота на 23 октомври преди четири години. Най-голяма група съветници в местния парламент имаше коалиция „Тодор Попов за Пазарджик“-17. С осем съветници се включи ПП ГЕРБ, със седем БСП. В местния парламент имаше 3-ма съветници от Коалиция „Граждански избори – модерна политика”, по двама от Синята коалиция и Коалицията на предприемачите и по един от ПП „Европейска сигурност и интеграция“ и  „Партията на българските жени“. За свой председател съветниците избраха адвокат Хари Хараламбиев с 25 гласа.
Освен кмета на Община Пазарджик, ръковоството временно ще сдадат и кметовете на населени места, които ще участват в надправарата на 25.102015г. Те ще бъдат замествани от своите секретари.

По новата програма „Ин витро“, приета по време на мандата на настоящия Общински съвет се родиха осем бебета, а общо 16 двойки са били одобрени от Общинския съвет, съобщи общиския съветник Красимир Темнилов , който бе пряко ангажиран с програмата.
20150914_135548 (1)
Прошка от своите колеги поиска председателя Хари Харалампиев за неволните обиди, произнесени по време на засаденията през последните четири години. Същото направи и адв.Румен Петков, който пожела на колегите си да оставят в наследство добро име и чест, а не пари и имоти.