Ракетомоделен клуб „Кондор“ – гр. Пещера отчита 2015 година като най-успешната от 7 години насам. На последното за този сезон вътрешно национално първенство по ракетомоделизъм за юноши до 18 г., провело се на 12 и 13 Септември 2015 г. на летището в с. Вълчитрън – Плевенско, взеха участие 7 отбора с около 40 участника от различни градове на страната – Велико Търново, Варна, Добрич, Севлиево, Каспичан, Горна Оряховица, Пещера и др.

Пещерския отбор участва с 5-ма състезатели, които покриваха 7 от общо 8-те класа. С отличното си представяне нашите ракетомоделисти завоюваха 5 медала: 2 златни и 3 сребърни, както и златната купа при юношите за 2015 г.

От 4-ри детско-юношески състезания за 2015 г. състезателите ни завоюваха и 4-рите златни купи. В сравнение с миналата и по-миналата година, когато завоюваха по три златни купи на година, тази година се оказа най-успешна за клуба от 7 години насам, с нов рекорд от 4-ри златни купи за един сезон. С последните успехи младите ни състезатели трайно си затвърдиха местата в националния отбор на България за участие в най-голямото предстоящо Световно първенство догодина. Успехите показват, че клуба продължава да се развива напред и нагоре.

Участието на състезателите от Ракетомоделен клуб „Кондор“ бе финансирано от Община Пещера. Ръководството на клуба отново благодари за положителното отношение, както на кмета Георги Козарев, така и за отзивчивостта на общинските служители, с които работи, за бързото и навремено оформяне на документите по стъстезанията.