В Стрелча церемонията по откриване на новата учебна година започна в 9 часа в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Директорът Ганчо Грозев поздрави учители, ученици и родители с празничния ден и представи новите преподаватели.

 

„Отново е 15- ти септември. Скъпи ученици, вие трябва да докажете на родители и учители, че могат да разчитат на вас. Ние, вашите учители, сме готови да служим на своите ученици. Нашето училище е с традиции и те трябва да се защитават. На учениците от 12- ти клас пожелавам успешно дипломиране. През 2015- та година ние постигнахме впечатляващи резултати от държавните изпити. По български език и литература сме на осмо място в област Пазарджик. Нека вярваме във възможностите си, нека уважаваме учителите и родителите си. Пожелавам Ви успехи през новата учебна година!”, каза директорът Ганчо Грозев.

„Днешният 15- ти септември е вълнуващ за всички нас. Аз също съм възпитаник на тази гимназия и съм горд с това. Благодарение на всеотдайния труд на учителите от тук излизат подготвени и конкурентни млади хора. Затова бъдете горди с родното училище, родния край и Стрелча. Не случайно надписа „Който успее тук, ще успее навсякъде” е поставен на входа на гимназията.” каза кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.

По инициатива на кмета Иван Евстатиев двама ученици от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”/Мария Терзийска – 9 клас и Десислава Букова- 6 клас/ и един от НУ „Паисий Хилендарски” получиха като подарък преносими компютри. Учениците са определени от училищните настоятелства. Компютрите са дарени от организацията JCI и предоставени от представителя й Петър Дяксов.

Водосвет за здраве и благополучие бе извършен от протойерей Стефан Табаков от храм «Свети Архангел Михаил».Ученичката от 9-ти клас Мария Терзийска представи свое стихотворение по повод първия учебен ден.

Приятна изненада за учениците от 5-ти клас бяха морквите, които получиха от учениците в 12- ти клас, за  ДОБРЕ ДОШЛИ В ГИМНАЗИЯТА.

Час по- късно учебната година бе тържествено открита и в начално училище „ Паисий Хилендарски”. Празникът започна с изпълнение на химна на училището с автор на текста и музиката Николай Иванов. Директорът Иванка Петришка и кметът на община Стрелча Иван Евстатиев поздравиха с първия учебен ден всички деца, родители и учители.

На всички 41 първокласници кметът Иван Евстатиев подари книжки.

Всички ремонти в учебните заведения са приключили, осигурено е и отоплението през есенно- зимния сезон.