15rachev

Г-н Рачев, най-голямата политическа партия у нас ГЕРБ, която е  и управляваща,  ви гласува своето доверие и издигна кандидатурата ви за кмет на община Септември?

Аз съм изключително признателен за гласуваното ми доверие, но в същото време трябва да отбележа, че това е и изключително голяма отговорност, която ще нося и ще вложа цялата си енергия, за да оправдая очакванията. Както към управляващата в нашата страна партия, така и към жителите на община Септември.

Какви са мотивите ви да приемете номинацията и да се кандидатирате за кмет?

Аз съм част от обществото на община Септември. През годините се надявах и дълго чаках досегашните местни управници да наложат управление, с което да дадат възход и устойчиво развитие на местната икономика, откъдето , дълбоко в себе си съм убеден, че ще дойде добрият стандарт и развитието на общината ни. Това за съжаление не се случи, като дори нещата на последък станаха и много по зле. Повече от видно е. Обезлюдяването заради липсата на всякаква переспектива никога не е било на такова страшно ниво. Твърдо решен съм, ако хората ми гласуват своето доверие, коренно да променя този  закостенял модел на управление, което на практика не доведе до нищо добро през годините.

Как смятате да го направите? Имате ли вече своя програма за развитие на община Септември?

Естествено. Ако аз бъда избран за кмет, ще бъда такъв за всички и няма да допусна повече да се делят хората на наши и ваши. В управлението ще участват доказани професионалисти и експерти, милеещи за промяна в нашата община. Що се отнася до моята програма за управление, в нея са залегнали приоритетите на всяко едно населено место в общината, както и в самия общински център. Ще я оповестя обаче когато му дойде времето, а именно в рамките на предизборната кампания, според изискването на закона за местните избори. Само ще отбележа, че в моята програма не просто има поставени цели, но там ще видите и пътищата за тяхното постигане.

Сигурно за изпълнението на тези цели ще разчитате и на подкрепата на правителството, в което ГЕРБ е основен коалиционен партньор?

Това се подразбира от само себе си. До сега знаете, че през годините сам съм постигал целите, които съм си поставял. Сега си отговорете какво ще се случи, когато в работата си за обществото ще имам пълната подкрепа на управляващата партия и правителството.  Както многократно съм казвал аз не обичам да говоря много , предпочитам да оставям делата ми да говорят вместо мен.  Виждате за четири месеца какво направих за хората в общината с желание и воля. Основната цел бе да покажа, че нещата могат да се случват дори и в една враждебна обстановка, каквато бе умишлено създавана отдосегашното местно управление. Представете какво ще се случи през следващите 4 години, чрез евросредства, които ще привлечем  с подкрепата на правителството.  Дали това са реални неща ясен пример са общини като Лесичово и Панагюрище, коренно променени само за един мандат, благодарение на правилно и ефективно управление. Поемам пълната отговорност, че ако бъда избран за кмет, след 4 години община Септември ще бъде едно добро и привлекателно място за работа и пълноценен живот. А аз никога не давам напразни надежди и очаквания. Доказал съм го!