В Брацигово днес официално бе открит обновеният стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона“, съобщиха от общината, на церемонията присъстваха депутатите д-р Дончо Баксанов, Десислава Костадинова и Янаки Стоилов. От 15:30 часа се проведоха демонстративни срещи по волейбол и футбол на малки вратички на помощните игрища към новоизградения спортен комплекс.

В 16:00 часа бе официалното откриване и водосветът отслужен от отец Любомир Троянов.

Стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” е открит преди 50 години, а днес вече разполага с игрища за баскетбол, волейбол, хандбал, тренировъчни терени.  При откриването на съоръжението кметът на Брацигово благодари на д-р Данчо Баксанов, защото проектът е реализиран благодарение на неговата помощ във времето, когато беше областен управител на Пазарджик.

От своя страна д-р Баксанов сподели, че за него е чест да бъде на откриването на спортното съоръжение. Той изрази надежда, че това е първата крачка към създаването на здравословни навици у младите хора в Брацигово и цялата община. Гост на спортния празник в родопския град бе  мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев. 

От 16:30 часа  имаше демонстрация на различни видове спорт като лека атлетика за момчета и момичета и три футболни срещи. Те ще се играят по две полувремена от 20 минути като първо ще играят децата и юношите на ФК Брацигово с тези на ФК Чико (Бяга).

След това играха мъжете на ФК Брацигово и ФК Чико, а последният мач е между ветераните на Локомотив и Ботев (Пловдив). Входът за събитията бе свободен.

На стадиона вече бе игран един официален мач от първенството на „А“ ОФГ, в който ФК Брацигово победи ФК Сарая с 2:0. Стадионът е изграден по проект от програмата за развитие на селските райони на обща стойност от 5 066 203 лева.

15браци2 15брацигово2

15брац1 15брацигово115брацигово

Снимки – Любен Мадаров