Отново зачестяват опитите за телефонни измами на територията на областта. За отбелязване е, че освен стандартните схеми извършителите използват и нова. Обаждат се на стационарен телефон на възрастен човек и се представят за служители на голяма верига хипермаркети за бяла и черна техника, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

После заявяват, че роднина /близък или приятел/ на бъдещата жертва е решил да си купи климатик, но са необходими пари за капаро. След приключване на сделката „роднината” щял да върне обратно парите на пенсионера. Ако жертвата „клъвне” не след дълго пред жилището пристига куриер, на когото предава парите.

За съжаление отново целевата група на измамниците са възрастните хора. Криминалисти са установили, че през последната седмица обект на интерес са били пенсионери от района на Пазарджик, Велинград, Септември. В дежурните части на полицейските управления се получават данни са около 5-10 опита на ден.

Апелираме към гражданите да не се доверяват на непознати по телефона, да не предоставят пари, ценни предмети или бижута на никого под каквато и да е форма. Ако имат подобни обаждания незабавно да се свържат със своето семейство, с местния полицейски инспектор или да позвънят на телефон 112.