Село Говедаре се радва на новата си придобивка след 15 – годишно чакане. Върху общо застроена площ от около 500 кв. м се помещават читалищна библиотека, зала с 99 места, интернет-клуб,  книжарница, репетиционна зала за танцови и певчески състави , гримьорни и кафе-сладкарница.

Вълнението от  откриването на новата сграда беше споделено от цялото село. Особено развълнуван беше кметът на селото. От името на своите съселяни той изказа огромна благодарност на Кмета на Община Пазарджик – Тодор Попов , чието съдействие е било решително за изграждането на читалището. „Читалището го има и то не защото искаме да правим добро впечатление , а защото жителите на Говедаре го заслужават, защото в селото живее духа на народната традиция – в тези пораснали момчета и момичета, които танцуваха на празненството по откриването” – заяви Тодор Попов.

Самата сграда безспорно се отличава с интересна и разчупена конструкция , форми и цветове –  едно модерно решение в центъра на село Говедаре. Строителството е „глътнало” над 550 хил. лева, изпълнител на обекта е фирма „Брокс 2003” ООД – Пазарджик DSC_40511 DSC_40591 DSC_40711DSC_39891