„Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД отбеляза с Ден на отворени врати първата годишнина от пускането в експлоатация на Автогара Пазарджик. Жители и гости на града имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на транспортното съоръжение, както и да дадат своите идеи и препоръки за подобряване обслужването на пътниците. От дружеството спазиха обещанието да създадат традиции в обучението на децата по темата за пътната безопасност с провеждането на втория поред Открит урок по пътна безопасност, този път с възпитаниците на пазарджишката детска градина”Пролет”. Малчуганите взеха участие и в официалната част от празничната програма. Специален гост на събитието бе кметът на Общината Тодор Попов, който точно преди една година заедно с управителя на „Заводски строежи – ПС Пазарджик” – Никола Тиков – изпълнител на обекта и премиера Бойко Борисов, прерязаха лентата на автогаровия комплекс.

„След дългогодишно прекъсване, градът ни вече има съвременна и модерна Автогара, каквато жителите и гостите на областен център като Пазарджик заслужават” – каза Тодор Попов и допълни, че администрацията работи активно по облагородяването и на останалите парцели от терена на бившата казарма и благоустрояването на обособяващия се нов квартал ще продължи.

„Щастлив съм да отбележа, че за година време Автогара Пазарджик наистина се наложи като основната транспортна връзка на областния център с останалата част на България и се превърна в най-оживената артерия за транспорт в Пазарджишка област” – това пък заяви изпълнителният директор на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик” Михаил Фолев, който затвърди намеренията на електротранспортното дружество да изгради в непосредствена близост до Автогара Пазарджик търговски и развлекателен център, както и покрит паркинг за автомобили.

Първият рожден ден на най-големия транспортен възел в Пазарджишка област беше ознаменуван с изискан коктейл и разрязването на празнична торта.