Първата Национална графична изложба в залите на ХГ „Станислав Доспевски“ – Пазарджик вече е факт, след като снощи бе открита с тържествена церемония, по време на която бряха връчени наградите, присъдени на най-добрите автори, чийто творби ще видите експонирани в изложбата.
18stanislav3
Инициативата на галерията беше подкрепена от Община Пазарджик в лицето на кмета Тодор Попов, СБХ, както и от художникът Румен Нечев – човекът, който изигра магнетична роля, в организирането и приобщаването на гилдията на графиците в България, за което екипът на галерията благодари сърдечно, каза директорът Леон Бабачев.
18stanislav2
Изложбата беше открита от изкуствоведа Красимир Линков – понастоящем директор на Пловдивската художествена галерия. Неговите думи представят в каталога облика на настоящата Национална графична изложба. Съставител на каталога е екипът на галерията, той е в ограничен тираж и може да бъде закупен на касата на галерията. 
 18stanislav
Това е част от поредицата събития, изложби, ателиета и др. , които се случват тази година по повод 110 години от рождението на видния ни почетен съгражданин – художникът Георги Герасимов.