Иван Евстатиев бе регистриран днес от Общинската избирателна комисия като кандидат за кмет на община Стрелча, издигнат от БСП. Документите бяха внесени в комисията от Евгений Белий, организатор в НС на партията, упълномощен от председателя на Националния съвет на партията Михаил Миков. Иван Евстатиев се кандидатира за втори мандат като кмет на община Стрелча.

Днес бе регистрирана и листата на БСП за местните избори на 25- ти октомври. Тя се състои от 13 имена, колкото ще са и бъдещите общински съветници. Водач на листата е Иван Евстатиев, следван от Веселин Попов, член на БСП, роден 1979г./36Г/-представител от най-голямото село в Община Стрелча- с.Смилец, с висше агрономическо образование, работи като агроном в земеделската кооперация в с.Смилец- една от най-успешните в страната.

  1. Марияна Няголова – член на БСП, родена 1958 г. с висше образование,специалност „Българска филология”- старши преподавател в СОУ”СВ.св. Кирил и Методий” гр.Стрелча, председател на ОбС , председател на читалище „Просвета“, с множество награди от МОН.
  2. Иван Радев, член наБСП, роден 1961 г. с висше образование специалност „Международен туризъм”-бизнесмен, притежава 3 заведения в Стрелча, досегашен общински съветник. Член на ръководството на „Русофилите”, на дружество”Родолюбие”, на „Ротари клуб”- Панагюрище, на БАС ,на СОЗР.

5. Тодор Лулчев-роден 1975г., симпатизант на БСП. Бизнесмен.

  1. Стоян Стоянов, член на БСП, роден 1985 , завършил богословие, работи като уредник в ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ в Стрелча.
  2.  инж. Петър Петров, член на БСП, роден през 1969 година. Началник цех в Оптикс АД- Панагюрище.

8. Стиляна Кацарова, симпатизантка на БСП, родена 1990 г., завършила висше образование, специалност „Журналистика” в СУ ”Св.Кл.Охридски”, работи във вестник „Стандарт

  1. Стойка Гущерова – член на БСП, родена 1950 г. Завършила Икономически техникум в Пловдив, от с.Дюлево –Общ.Стрелча. През целия си живот в ТКЗС,МТС,АПК –Стрелча е работила като главен счетоводител. В момента е гл. счетоводител в земеделска кооперация –с.Смилец.

10.  Ангел Кукуванов, член на БСП , роден 1950 г. От 4.11.2011 г до 6.07.2014 г е кметски намесник на най-голямото село в Общината –с. Смилец.

11. Стоянка Балкова, симпатизантка на БСП , родена 1955 г. Завършила и работи като ветеринарен лекар.

12. Иванка Гечева – член на БСП, родена 1978г., работи в социалния патронаж на Община Стрелча като помощник- готвачка.

13. Иванка Нонова- кандидат за кмет на село Свобода.