Предлагаме ви да видите всички регистрирани до момента участници в надпреварата за кмет на Пазарджик. Към всяка от снимките има и малък анонс, в случай, че не познавате хората и не знаете коя е политическата сила, която ги предлага за градоначалници на най-големия град в областта.

24popov

Тодор Попов се явява за трети път на местни избори и не изневери на традицията да бъде независим кандидат за кмет. Той не се нуждае от представяне, тъй като всичко, което е направил през предишните два мандата може да се види. Въпреки противоречивото отношение към досегашната дейност на общината, няма как да не се признае, че градът има нов облик и за осем години се превърна в привлекателно място не само за местната общност, но и за много хора от цялата страна.

0Naiden_Shopov_Pazardjik_WEB_1

 

Кандидат- кметът на ГЕРБ Найден  Шопов, е роден на 2 август 1970 г., завършил е висше икономическо образование, специалност „Планиране и прогнозиране”,  предприемач, спечелил приза „Предприемач на годината” на Сдружението на частните предприемачи и работодатели” в Пазарджик, общински съветник от ГЕРБ

.

11solov

Благо Атанасов Солов е на 47 години, роден в град Пазарджик на 4 август 1968 година. Има един син – Теослав на 23 години. От 2012 година е приемен родител на дете от социален дом и към момента е единственият доброволен приемен родител в област Пазарджик. Oт 1992 година е президент на фирма „Явор”.

През 2007-ма г. на местните избори е водач на листата на Сдружението на предприемачите и общински съветник. От 2010 до 2011 г. е председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Председател на УС на Общинска хранителна банка. Председател на УС на Обществения съвет за възраждане и развитие на работническия спорт до 2014 година.

22parpulov

Кандидат – кметът на БСП Стоян Парпулов е популярна и авторитетна личност, уважаван юрист, адвокат, с опит в местното самоуправление като общински съветник и председател на Общински съвет, човек, който държи на почтеността и ще осигури прозрачно управление на община Пазарджик, с перспектива за хората. Смятам, че това е кандидатът с най-добра репутация сред досега издигнатите и обявени кандидати за кмет на общината, заяви по време на представянето му депутатът Янаки Стоилов.

20trendafil

Областният управител е кандидатът за кмет на АБВ . Трендафил Величков е роден на 20 септември 1979 г. в Пазарджик. Завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” в Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „Финанси”.

Има професионална квалификация по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг” в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008 г.

Работи като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова българска телевизия и други електронни издания. В периода 2000-2008 г. е мениджър на телекомуникационни компании. Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член е на Съюза на българските журналисти. Владее английски и руски език.

20bangiozov- ATAKA

Кандидат – кметът на Атака бе регистриран днес. Цанко Кирилов Бангьозов е ро­ден на 20.01.1964 г. в Пазар­джик. Завършил е българска фиология. Преподавател по български език и литература. Владее руски език. Женен с едно дете. Кандидатира се за кмет на Пазарджик от ПП Атака.

Регистриран е и адвокат Мирослав Владимиров Василев , който е предложението на  „Нова алтернатива“. Христо Унтов е независим кандидат за кмет, който все още не е направил своята регистрация. Очаква се и регистрацията на „Движение 21“, което най-вероятно ще излъчи като кандидат за кмет адвокат Елена Костова – Петкова. Крайният срок за регистрация на кандидат – кметове и съветници изтича на 22 септември.