ПП ГЕРБ – Пещера  регистрира в ОИК кандидатите си за кмет на община Пещера, кметове  на населени места и кандидатите за общински съветници. Документите бяха внесени за регистрация  в Общинската избирателна комисия от  общинския ръководител на ГЕРБ-Пещера и народен представител Десислава Костадинова, кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници Николай Зайчев и кандидатите за кметове на селата Радилово и Капитан Димитриево –  Елена Рядкова и Пламен Стоев.

Десислава Костадинова подчерта, че ПП ГЕРБ се явява в община Пещера с пълна кандидатска листа от 21 общински съветници и кандидати за кметове в двете населени места в общината.

Кандидатът за кмет и водач на листата Николай Зайчев пък акцентира на факта, че в община Пещера ГЕРБ залага на експерти, с висок обществен авторитет. В листата на ГЕРБ има икономисти, юристи, лекари, педагози, представители на частния бизнес. Освен това част от кандидат-съветниците вече имат опит, защото са работили в местния парламент. Те познават проблемите на общината и знаят как да ги решат.

21trimata

Народният представител от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова и кандидатът за кмет на община Пещера Николай Зайчев сутринта бяха гости на Петия фестивал на кешкека в Радилово. Фестивалът се провежда на 21 и 22 септември и има за цел да популяризира традиционната храна. Като освен това се организират множество съпътстващи събития – дегустация на други интересни храни, изпълнение на фолклорни състави от различни краища на България. А тази година имаше щандове с традиционни ястия от Англия и Германия.

Кешкек се приготвя на много малко места в България и предава своеобразен облик на местната култура. Приготвя се само от жени за сватба или пита на бебе. Пред камерата на регионалната телевизия Костадинова пожела повече населени места да уважават и утвърждават традициите си, както го правят радиловци. От един местен обичай, те направиха национално събитие и благодарение на инициативата на местната общност днес кешкека е познат и извън традиционните места, където се приготвя.

Костадинова поздрави за устойчивостта на фестивала кмета на Радилово Елена Рядкова, която е и кандидатът на ГЕРБ за втори мандат.