Керамичните пана на Маргарита Иванова винаги са будили възхищението на публиката. На 25 септември художничката ще открие поредната си самостоятелна изложба. Това ще стане в галерия „Георги Машев“ в Пазарджик.

20izlojba

Над тридесет работи ще бъдат експонирани за любителите и познавачите на изобразителното изкуство, а зад всяка творба освен много вдъхновение са скрити часове и дни труд, които е вложила майсторката.

21izlojba1

Произведенията на Маргарита Иванова носят много топлота, надежди, любов, креативност, уют. Всичко това е видимо за очите, а невидимото е, че целият заряд, който избухва в работите на Маргарите се дължи на нейната зодия „Овен“. От главата до петите. Само човек роден под този огнен знак е наясно с това, че „няма невъзможни неща“.

Маргарита Иванова е родена в Пазарджик, през 1961 г. Завършва Художествената академия ­ в София, специалност – керамика при проф. Венко Колев, 1990. Още по време на студентските години съдбата я събира със съпруга и – скулпторът Спас Киричев. А най-добрият резултат от този творчески тандем са децата им Александър и Катерина.

Зад гърба на Маргарита има много благодарни хора, става дума за нейните ученици, които тя обича като свои деца, а много от тях и до днес са нейни добри приятелки и приятели. Себераздаваща и отзивчива, това ще видите и в паната на Маргарита, която сякаш отново и отново извайва всички прекрасни черти на характера си или красотата, която забелязва у другите. Това се чувства особено в новите и работи. Откриването на изложбата ще бъде в 18 ч.

Заедно с отговорностите си на майка и съпруга, Маргарита носи усърдно още една – тя е председател на Представителството на СБХ в Пазарджик, до преди дни бе и общински съветник от БСП, а името и фигурира и в новата листа на партията.