Десетки членове на общинската структура на ГЕРБ в Пазарджик се събраха, за отбележат тържествено 107-та година от обявяването на Независимостта на България.

Пред мемориалния знак, разположен в градската градина в Пазарджик, венци и цветя поднесоха народният представител от ГЕРБ д-р Дончо Баксанов, областният координатор на партията Найден Шопов, общинският  ръководител на пазарджишката структура Гинче  Караминова, общински съветници и представители на организациите на Младежи, Жени и Старейшини.

В празничното си приветствие областният координатор на ПП ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов припомни, че паметникът е  поставен преди седем години по инициатива на  г-жа Гинче Караминова и общинските съветници от ГЕРБ. „И оттогава ние неизменно се събираме  на 22 септември, за да си спомним урока на историята и да хвърлим мост към настоящето и бъдещето ни”, каза още Шопов. Бих се радвал пред този паметник да са не само привърженици на ГЕРБ, но и представители на другите политически сили, подчерта областният координатор.

Той изтъкна, че,  освен историческата значимост на акта, важно е и как разчитаме идеята за национална независимост в съвремието. „Днес, когато сме изправени пред предизвикателството на процесите, които текат не само в страната, но и отвъд нейните граници,  трябва да си кажем откровено, че е въпрос на морал да надскочим различията и да работим почтено и всеотдайно за всеки човек и за цялото общество. За да има и България, такава , каквато ние- гражданите й, бихме искали да бъде”,каза още в словото си Найден Шопов. В заключение областният координатор отбеляза, че  „видимите резултати днес, зависят от това какво ще помним от миналото и какво целим за  бъдещето”.

По-късно Найден Шопов направи обиколка по централните улици в Пазарджик и бе поздравен от симпатизанти, занаятчии и търговци на книги.