Една от сравнително младите листи с общински съветници в община Пазарджик регистрира ПП АБВ. Средната възраст на листата е 40 години. Най-младият кандидат за общински съветник е студентът по стопанско управление Васил Мадин, който е на 19 години.

Верни на девиза „Пазарджик на младите“, общинското ръководство не измени на обещанието си и включи голям брой млади хора сред кандидатите си за общински съветници.

Като цяло листата е добре балансирана и от към специалисти, които добре ще могат да се справят с бъдещата си работа като общински съветници.

Над 60% са висшистите в нея. Водач е кандидатът за кмет  на ПП АБВ Пазарджик Трендафил Величков, областен управител, журналист. Втори е общинският председател Атанас Шопов, който е маркетинг специалист и бизнесмен. Политолога и магистър по политики и стратегии в публичната администрация Тодор Пройчев е трети, преподавател е по Предприемачество и Кариерно развитие, координатор на КРИБ за област Пазарджик. Четвъртата в листата е д-р Красимира Радева- Делева, известен кардиолог и два мандата общински съветник. Пети е инженера Ангел Минков- Управител на фирма занимаваща се с телекомуникации.

По-надолу в листата има, икономисти, машинен инженер и др. Ето и цялата кандидатска листа с общински съветници на ПП АБВ Пазарджик:

Трендафил Ангелов Величков
Атанас Георгиев Шопов
Тодор Димитров Пройчев
Красимира Василева Радева-Делева
Ангел Минков Минков
Анжела Стефанова Иванова
Камен Ангелов Цоклинов
Христо Илиев Петков
Гергана Ангелова Карабойчева
Борис Георгиев Гуглев
Стоил Любенов Долев
Крум Валентинов Кондарев