izbori1пс215

Искам да докажа, че може да се прави и без да се краде. Това беше само част от обръщението на издигнатия от БСП кандидат за кмет на община Пазарджик, Стоян Парпулов. Без излишно разточителство, но с препълнена Голяма зала на Младежки дом, пазарджишката структура на БСП откри кампанията си за Местни избори`2015.

А защо Стоян Парпулов се кандидатира за този нелек пост, обясни сам на събралите се в залата: „Кандидатирам се за кмет защото познавам проблемите на общината, познавам и проблемите на хората, които живеят в нея. Необходимо е ново управление и аз съм готов да работя за промяната. Честно и отговорно, спазвайки повелите на закона и на морала. Живеем всички в трудно и тежко време. Във време на бедност, на безработица, на борба за оцеляване. Липсата на работа принуди десетки хиляди наши съграждани да напуснат града и селата, да се преместят в по-големите градове и в чужбина и там да търсят препитание. Всичко това налага можещите и знаещите хора да обединим духовни и творчески сили и да работим заедно за постигане на социална стабилност и на икономически растеж. Но все пак имайте предвид и знайте, че моята цел не е единствено кандидатурата за кмет на общината – аз искам в тази кампания да работя и да се противопоставя на изопачената ценностна система, която от години се налага на хората в града и в общината. Тази ценностна система се съдържа в едно изречение, добре известно на всички вам: „Крадем, но и правим!”. Аз искам да докажа точно обратното – че може да се прави и без да се краде. Затова аз ще ви предложа конкретна програма, с конкретни мерки, която можем да осъществим заедно в предстоящия мандат.

Стоян Парпулов е юрист по образование и адвокат по професия, живял и работил през целия си съзнателен живот в град Пазарджик. Семеен,  с две деца.  Подкрепата си за Стоян Парпулов при откриването на кампанията дадоха Янаки Стоилов – зам.-председател на Националния съвет на БСП, Димитър Димитров – народен представител, проф. Димитър  Генчев, виден общественик и историк, Павел Писарев – бивш директор на БНТ.

27bsp1

Точно в десетката! С тези думи зам.-председателят на столетницата Янаки Стоилов припомни номера на бюлетината на БСП за община Пазарджик – №10. Във време, когато светът и Европа започват нов преход, България има нужда от промяна, която да я спаси от изчезване, нашите общини имат нужда от промяна на модел, който облагодетелства тесен кръг хора. Ние имаме кандидати, които олицетворяват в пълна степен тези идеи, добави Стоилов.

„През 1893 година първооснователят на нашата партия Димитър Благоев казва: Всички партии говорят от името на народа, но само Социалистическата партия работи за този народ. Стоян Парпулов е адвокат, но адвокатите играят в историята на БСП изключителна роля. Първият юрист е първооснователят на нашата партия Димитър Благоев, юристи са цяло съзвездие от хора, които влизат в историята не като адвокати, а като народни защитници. Затова нашата история ги помни.”, припомни проф. Генев.

Своя платформа представи и Младежката структура на БСП в Пазарджик, а в хода на диалога в залата се откроиха проблеми като нуждата от финансово подпомагане на пътуващите от селата ученици (напр. с поне 50% по-ниска цена на билети и карти) и много други. Сред акцентите на откриването се откроиха още увеличаване конкурентноспособростта на местната икономика, използването на стратегическото географско положение на общината за целта.

С „Нека си пожелаем успех на 25 октомври 2015 г. с №10” БСП Пазарджик откри официално предизборната си кампания.