По инициатива на екскмета на община Пещера – Георги Козарев вчера излезе брошура, която отчита постигнатото през мандат 2011 – 2015 г. Винаги съм поставял на светло това, което е свършено и това, което предстои, каза Георги Козарев. Още от началото на встъпването ми в длъжност коректно съм представял пред Общинския съвет и нашите съграждани година по година стореното от нашия екип.

По този начин делата на общината са достъпни за всеки гражданин, които иска да си припомни етапите, през които е преминало общинското управление. Новата брошура показва със снимки и текстове целия четиригодишен период. В брошурата ще намерите данни за ръководния екип на общината, както и за наградите получавани през годините. Ето и какво е написал Георги Козарев, като обръщение към гражданите:

„Мандат 2011-2015 г. ще остане в историята като един от най-силните за Община Пещера. Градът буквално се промени и се превърна в красиво и привлекателно място, не само за нашите съграждани, а за стотици хиляди, пристигнали от различни краища на България и чужбина, за да видят с очите си Крепостта на гълъба.

Пещера вече е град с европейска визия, който е направил първата гигантска крачка за развитието на туризма. Като това се отнася с пълна сила за Радилово и Капитан Димитриево, които в множество показатели изпревариха голяма част от населените места в страната.

През тези четири години се реализира изключително мащабно строителство в областта на подземната инфраструктура, подмениха се водопроводи и канализации в Пещера, Радилово и Капитан Димитриево, изградиха се пречиствателни станции за отпадни води в Пещера и Капитан Димитриево. Извърши се реконструкция на десетки километри улици и тротоарни настилки, реновиране на Централен градски парк и шест районни парка, построи се крепостта „Перистера” и много други обекти.

Постигнато е много, но има и още много да се направи. В един мандат може да се съгражда, могат да се чертаят планове за бъдещето, но четири години са изключително кратко време, за да се реализират всички мащабни планове.

Животът продължава, идват следващи кметове, които трябва да продължат да работят и надграждат постигнатото до тук. Вярвам, че ще имаме добра приемственост и всички мислим само и единствено за добруването на Общината.

Осигурени са източници на финансиране, подготвени са проекти, по други се работи, следващият кмет, който и да бъде той, ще получи добро наследство.

Целта винаги трябва да бъде една – да се превърне Община Пещера в едно още по – желано място за живеене, да се създават условия за развитието на бизнеса, туризма, културата, спорта.

Имаме всички предпоставки, природни и икономически, за да накараме младите хора на града да останат в него. Да ги стимулираме да се включат в неговото обновление и с нашата любов и отдаденост, да искат да отгледат децата си тук.“

В продължение на няколко дни от днес нататък ще ви запознаем с конкретните постижения визирани в брошурата.