izbori1пс215

С изпълнение на химна на България и Интернационала стартира тази вечер откриването на Предизборния щаб на кандидата за кмет на БСП Иван Евстатиев в Стрелча. Морална подкрепа на него и листата му оказаха ексминистър Костадин Паскалев и зам.шефът на Парламента Янаки Стоилов. Стотици симпатизанти на лявата идея препълниха залата, за да чуят визията на Евстатиев и кандидатите му за съветници, за бъдещето на курортния град и селата към него. Поредица от емоционални изказвания направиха представителите на партиите подкрепящи кандидатурата му „Българска левица“, „Нова зора“, ДПС и др. С присъствието си дружеско рамо дадоха и представителите на асоциация „Витязи“.

29ivan1

Костадин Паскалев призова присъстващите да подкрепят Иван Евстатиев и екипа му, за да завършат вече започнатото. Познавам Иван от 25 години, той е мой приятел, защото притежава енергия на която много други хора могат да завидят, има необходимите контакти с администрации на всяко ниво и волята да преследва и постига целите си. Не на последно място едно огромно сърце, което му дава сила да се грижи за другите много повече отколкото за себе си. Подкрепете го, защото това, което предстои е много повече от това, което той вече е направил.

29ivan-yanaki

Тук в Стрелча се случва това, което трябва да се случи на държавно ниво, каза зам. председателят на БСП – Янаки Стоилов. С очите си виждате – грижата за децата, за възрастните, за подобряването на социалната среда. Иван Евстатиев има волята и силата да продължи да го прави, пред БСП стоят две важни задачи – да се запазят и увеличат позициите в местната власт, а също така да се докажем и укрепим БСП като най-голямата и влиятелна лява партия в България. Това може да се постигне, чрез всички вас събрани тук, като дарите доверието си на Иван, с който ме свързва приятелство от тридесет и пет години. Изберете и хората от неговата листа, за да му осигурите възможност спокойно да реализира своите планове, каза още Янаки Стоилов.

29evstatiev

Пред хората в залата Иван Евстатиев обеща, че ако бъде избран, децата от яслената група ще посещават безплатно детска градина, за по-големите ще има намаляване на таксата. Той подчерта, че по време на мандата му са били възстановени 9 500 дка общински гори. Сега от тях могат да се добиват дърва, които да се дават безвъзмездно на възрастните и социално слабите семейства. В програмата му се предвижда и възстановяване на местните оранжерии, като вече се водят преговори с холандски консорциум, който има желание да инвестира около 50 млн. лв. в съоръженията носили поминък на стрелчани в миналото.

Съвсем скоро работни места ще се отворят и в цеха на „Оптикс“, където ще се произвежда оптична техника и военна техника. В скоро верем ще отвори врати и цех за водорасли в Дюлево, където ще се отворят нови работни места.

„Заедно да продължим започнатото“ е слоганът на кампанията. №14 в бюлетината за кметове пък е Иван Евстатиев.