izbori1пс215

„Отборът на квартала“ – това е слоганът, под който ще протече предизборната кампания за кметове и общински съветници на „Движение 21“ в страната, съобщи днес на пресконференция зам. председателят на партията Данаил Георгиев. В цялата страна движението има 822 – ма кандидати за общински съветници.

Всеки един от тях е професионалист в своята област и е много далеч от класическата представа за политик, каза председателката на „Движение 21“ в Пазарджик – Елена Костова – Петкова.  Нашите хора са честни данъкоплатци и ние сме на мнение, че вече е крайно време да вземем нещата в свои ръце. Ние няма да раздаваме кебапчета, защото това е унизително за избирателя. Няма да раздаваме и по сто лева, защото стоте лева се дават веднъж, а след това се изстрадват в продължение на четири години, в които никой от управляващите избрани с твоя глас не те пита за нищо.

Няма да правим и молебени, защото обществената нива иска мотика, а не молитва, допълни водачът на листата на „Движение 21“ за Пазарджик Румен Петков.

В залата освен кандидатите за общински съветници присъстваха и двама кандидати за кмет на партията. Горан Герджиков ще се състезава за Батак /БЮЛЕТИНА №6/, а Гергана Таслакова за Црънча. Те са доказали, че могат да управляват своя бизнес, сега им предстои да работят в полза на обществото. В Батак няма нормален междуградски транспорт, а интернет се доставя само от една фирма и договорът с нея е целогодишен, независимо дали хората са доволни от качеството на услугата, заяви Елена Костова – Петкова.

За втори път участвам в местни избори, но се отказах от предишния си екип, защото в него не съществуваше отбор, каза Румен Петков. Сега аз искам да създам отбор от единомишленици. В предишния общински съвет имаше група от хора, чието участие се свеждаше само до това да натискат копчетата. Благодарение на мен 66 решения на Общинския съвет бяха отменени, защото съм служил единствено на закона, а не на конюнктурата. Считам, че не може да се управлява по този феодално – робовладелски начин. В предишния мандат Общинският съвет стана отдел към общината.

Какво ще прави „Отборът на кватрала“? Ще пробие статуквото на онзи, който владее хардуера и софтуера на Общинския съвет. Ще спре прикриването на безобразията, като уникално кратките сесии, в които 42 точки се гласуваха за 38 минути. Отборът ни ще бъде пречка при вземането на решения противоречащи на интереса на хората. Благодарение на мене бе предотвратена продажбата на общинския пазар. Благодарение на отпора бяха спасени „Зоната на здравето“ и „Балона“. Ние показваме с дела, а не с думи.

Не обещавам, че няма да крадем, както го правят останалите. Защото мисълта да крадем отивайки в общината не ни е минавала през ума. Отборът ни смята, че гьонсуратлъкът взе огромни размери, нямаме време и право да продължим по този начин, ако искаме да съхраним всичко завещано ни от предците.

Листа на кандидати за общински съветници на „Движение 21“, БЮЛЕТИНА 17

Румен Цветанов Петков
Гергана Василева Таслакова
Нина Илиева Змийчарова – Димова
Константин Василев Канджаров
Дора Марсел Хаимова – Георгиева
Гергана Атанасова Герджикова
Владимир Иванов Кукушев