Изцяло реновираното и обновено читалище „ Отец Паисий 1890“ в с. Лесичово в четвъртък отвори врати за втори живот. То бе открито от вр. и.д. кмет на общината Веселина Милкова, която покани да прережат заедно лентата на новата придобивка 01lesichovo1

инж. Серьожа Лазаров и Любка Фиткарова – председател на читалищното настоятелство. Преди това отец Стоян от Калугеровския манастир освети с тържествен водосвет сградата.

Храмът на културата в Лесичово е построен преди повече от 60г. и оттогава истински ремонтни дейностти в него не са провеждани, поради което състоянието на сградния фонд и оборудването през последните години бяха в окаяно състояние.

Проектите  за реновирането на читалището са два и са  по програма за развитие на селските райони. Първият, който е на стойност 760 хиляди лв. , включва пълен ремонт на покрива, подмяна на цялата дограма, саниране и измазване на сградата, пълен ремонт на помещенията, с което на практика цялото читалище бе основно обновено. По втория проект, който е на стойност 287 хиляди лв. , е подменено цялото обзавеждане и оборудване на читалището. Поставени са нови рафтове, бюра и шкафове, гардероби, изцяло обновени са столовете в голямата зала. Доставени са 16 нови компютъра, кино машина, професионално осветление и озвучаване.

„ Сега е моментът децата да заобичат институцията  -читалище“, заяви при откриването г-жа Веселина Милкова. Деца от местната детска градина изнесоха празнична програма по повод откриването на читалището. Жителите на Лесичово пък се чудеха това ли е тяхното старо порутено читалище след като с любопитство влязоха да разгледат напълно реновираната сграда.

След Динката, Калугерово и Церово  читалището в Лесичово е четвъртото, което е изцяло обновено в общината, похвали се Веселина Милкова.