С водосвет в храма „Успение Богородично“ на големия християнски празник „Покров Богородичен“ бе открита днес кампанията на ПП“Алтернатива за Българско Възраждане“ в Пазарджик. На ритуала присъстваха кандидатът за кмет Трендафил Величков и хората от неговата листа за общински съветници. За откриването на поканата откликна и зам.шефът на партията Румен Петков, който е и председател на ПРедизборния щаб на АБВ. 

01dafo

След края на църковния обред, хората на АБВ се отправиха към паметника на 27 чепински полк в Пазарджик, за да положат цветя във връзка със сто годишнината от началото на Първата световна война, в която дейно участие са взели и нашите предци. Жалко, че никой от бившето общинско ръководство не се сети едно цвете да остави там, каза Величков. Ние бяхме единствените, решили да се поклонят на загиналите по време на този мрачен за българската история период.

Разбира се ние поднасяме днес своите поздравления и към поетите и писателите, които днес отбелязват световния Ден на поезията, честитим и на преводачите, които също имат професионален празник, на възрастните хора и всички останали, които имат повод за празник в днешния ден.

01dafo2

Представянето на листата на съветниците и най-вече програмата на партията стана в клуба на БТА в Пазарджик. Чуйте какво каза Трендафил Величков тук.

Пет са основните акценти в платформата на Трендафил Величков, на първо място той постави е грижата за младите хора, които ще имат условия за работа в конкурентна среда за развитие на бизнеса, в този смисъл ще продължи развитието на Индустриална зона „Родопи – Пазарджик“. Част от грижата е разработването на общинска инвестиционна програма за подпомагане на бизнеса на младите хора.

Ако бъдем избрани ще се постараем да осигурим създаването на филиал на Медицинския институт в Пловдив в нашия град. Тук има остра нужда от кадри, не само заради болниците в самия Пазарджик, а и заради тези които вече функционират и ще функционират в областта. В пазарджик ще се обучава среден сестрински персонал, кинезетерапевти и хора за спешна помощ.

Общината и бизнеса в Пазарджик ще работят за създаването на публични – частни партньорства в областта на обучението. Да се подготвят кадри за реалната нужда на бизнеса, за да може след завършването средните специалисти веднага да започват работа.

Ще се борим и за запазването на сградите на селските училища, които вече не работят. Те ще бъдат наемани от хора, които ще развиват бизнес или неправителствени дейности, но ще ги поддържат като сгради.

Важна крачка ще бъде направена по отношение на спорта и туризма. При наличието на най-стария град в Европа в нашите околности, ние нямаме приход от нито един турист. Това е крайно недопустимо и неприемливо, ние ще създадем туристически център в Пазарджик, който ще влезе във връзка с туроператорските фирми и ще развива дейност за привличане на туристически поток към нашите архитектурни забележителности.

Приоритет в работата на екипа ни ще бъде и създаването на Западен и Източен околовръстен път, каза още Трендафил Величков.

За мен и общинските съветници гласувайте с бюлетина №5, призова кандидат кметът.

/Очаквайте пълната Предизборна програма на Трендафил Величков/