izbori1пс215

Пазарджик има нужда от инвестиции в икономиката. Трябва да насърчаваме производството и дейности, които имат добавена стойност, за да повишим доходите. Това заяви в ефира на радио „Дарик“ областният управител на Пазарджик и кандидат на ПП АБВ за кмет общината Трендафил Величков. Според него града има множество натрупани с времето проблеми, които чакат своите решения. Сред тях са депото за битови отпадъци,  изграждането на двата околовръстни пътя, както и множеството изоставени след процеса на приватизация промишлени сгради, за чието връщане в рамките на общинската собственост Вличков вече е предприел активни мерки.

„Града ни има нужда от подобряване на инфраструктурата, от изграждане на велоалеи и чистота“ , допълни още Трендафил Величков. По думите му има логика в предложението големите търговски обекти да бъдат извън рамките на населените места, тъй като това ще стимулира допълнително дребния бизнес. Необходим е и нов поглед върху такса битови отпадъци, която трябва да е съобразена повече с броя на живущите, отколкото с отдалечени понятия, като данъчна оценка на имота, посочи още той.

Призован за коментар кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик анализира  още веднъж и  състоянието на общината. Според него тя е затънала в неплатени заеми и на практика функционира в условията на почти ликвидиран малък и среден бизнес. Факт, задълбочаващ икономическия упадък на града, който губи своята привлекателност и се напуска, особено от младите хора, които не виждат перспективи за реализация. „Трябва да подпомогнем малкия и среден бизнес, да инвестираме в туризъм и да работим по ефективно по проекти с еврофинансиране, да осигурим нови и добре заплатени работни места и ще се справим с това негативно явление“, посочи в заключение Величков.