Двама шофьори-нарушители дръзнали да предложат подкупи на пътни полицаи са задържани в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик.

На една от улиците на Панагюрище автопатрул при местното полицейско управление извършил проверка на микробус „Форд” с водач самоковлията В.Х.- 27г. Било установено нарушение по Закона за движение по пътищата и пътният полицай предприел съставянето на акт. За да избегне това водачът подхвърлил на униформения банкнота от 20 лева, надявайки се на компромис. Това обаче не се случило и той незабавно бил задържан.

Аналогична е и ситуацията автопатрул по полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток”. Двамата служители извършвали рутинни проверки, когато попаднали на лек автомобил „Пежо”. Водачът  Ф.Я.- 24г. о септемврийското село Ковачево не притежавал задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Докато установявали нарушението със съставянето на акт към служебната „Лада Нива” приближил Ю.Я., който оставил на таблото две банкноти от по 20 лева всяка, за да могат униформените „да се почерпят”. Оказало се, че двамата полицаи имат богат опит със залавянето на водачи предлагащи им подкуп и белезниците бързо щракнали на ръцете му. Ю.Я. е задържан, а спрямо него се води бързо производство.