izbori1пс215

Най-добрият начин да се върне славата на Пазарджик като културен център е изборът на адвокат Стоян Парпулов за негов кмет, заяви днес в областния град легендарният режисьор Анжел Вагенщайн. Трябва да се гласува с разум, а не с емоция, пък бе квинтесенцията на изказването на Чавдар Добрев.

Повод за пребиваването им в града ни бе дискусия инициирана от Предизборния щаб на БСП – Пазарджик. В нея участие взеха местни интелектуалци и режисьорът Анжел Вагенщайн, проф. Чавдар Добрев, писателите Никола Инджов, Кольо Георгиев, журналистите Александър Симов и Павел Писарев.

На мен градът ви напоследък ми стана известен с две теми – имамите и имотите. Имотите на вашия кмет, който сега бърбори алабойко – борисовски и имитира социална ангажираност, заяви журналистът Александър Симов. За вас битката на 25 октомври ще бъде битка на идеите срещу имотите. Защото град, който се управлява без идеи, не се управлява въобще. Стоян Парпулов е човекът на идеите и заради това ви призовавам да изберете него.

Това са много важни избори, защото нещата тръгват от работата на общинския съвет и вие сте длъжни да дадете шанс на повече съветници да влязат в общинския съвет. Българските интелектуалци, а и интелектуалците въобще са с ляво политическо мислене, те защитават правата на онеправданите и заради това подкрепете БСП, заяви Павел Писарев.

Сллес срещата с журналистите се състоя и срещата разговор с пристигналите за дискусията пазарджиклии. Пред тях кандидат – кметът Стоян Парпулов сподели част от културната си програма, където основен пункт е възстановяването на театралния фестивал и фестивалът на европейското кино. Той разчита и на предложенията, които самите хора от залата могат да дадат по отношение на културата.

Кандидат – общинският съветник художничката Маргарита Иванова, която бе и модератор на срещата има идея за създаването на Общински съвет за култура. В него тя предлага да влязат председателите на творческите гилдии в града, представители на общинския отдел „Култура“, както и изявени интелектуалци. Целта на това изцяло доброволно формирование ще бъде да действа като регулативен орган отговарящ за естетическата на проектите, а също така ще бъде гарант за справедливото провеждане на конкурси и обществени поръчки касаещи художествени произведения.

На срещата присъстваха и кандидат – общинските съветници Сергей Темелков и Надя Клисурска. Сред присъстващите бе и депутатът от БСП – Янаки Стоилов.