izbori1пс215

Единствено Реформаторски блок има силата да се изправи срещу статуквото в Пазарджик, заяви днес ген. Атанас Атанасов в Пазарджик по време на откриване на кампанията на кандидатът за кмет адвокат Малина Златева и листата на кандидатите за общински съветници. Всички други участват в договорен мач, каза още ген. Атанасов. Според него пазарджиклии не смятат, че градът им е добро място за живеене, а големият проблем на Пазарджик е, че едни и същи субекти прибират всички общински пари. Беше голяма битка да останем самостоятелни, притискаха ни да подкрепим кандидатура, която ние не харесваме.

Кандидат – кметът на Реформаторски блок за Пазарджик е адвокат Малина Консулова – Златева. Тя е родена тук, завършила е специалност „Право“ и е член на Адвокатурата от 1999 г. Омъжена е има дъщеря, също юрист и син, който в момента учи в ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик. Отскоро има и внук. Съпругът на Златева е бизнесмен. Малина е член на СДС от 1993 г. Била е общински съветник в мандат 1999 – 2003 г., като е изпълнявала длъжността председател на комисия „Общинска собственост“. От миналото лято е и председател на Общинската организация на СДС в Пазарджик. Член е на УС на спортен клуб „Делфин“.

Не ми е безразлична съдбата на родния ми град, каза в експозето си Златева, към настоящия момент управлението му не е добро. Младите го напускат, липсват работни места. Смятам, че ние имаме достатъчно квалифицирани хора в листата, които могат да променят нещата. Хората трябва да заложат на старите десни партии. 

Златева подчерта и това, че тя е единствената жена кандидат за кмет, а първите пет места в листата за общински съветници, са заети от дами. Жените по-добре разпределят средствата в семейния бюджет, така че да няма ощетени. Смятам, че жена би се справила по-добре и с разпределението на бюджета на една община, защото всички в нея сме представители на едно голямо семейство.

Фармацевтката Анжела Мизова е втора в листата за общински съветници, тя разказа, че аптеката и съществува от двадесет години и е горда, че е успяла да я съхрани въпреки неблагоприятните икономически условия в града и страната. Общината трябва да осигури възможност за развитието на малкия и среден бизнес, за да задържи тук младите хора, каза Мизова. 

Това в момента не се случва, аз искам децата ни да желаят да останат в нашия град. В противен случай, той ще стане град със затихващи функции. Имаме градинки, площадки, улици, но нямаме хора. това не е добро за общината ни.

Седмият в листата Петър Ангелов обяви: Обща политическа мобилизация на дясно мислещите хора. Демокрацията е в опасност, заяви той. Няма прозрачност, няма морал, общинският съвет се превърна в придатък към общината и кмета. За нас Малина Златева е Моника Маковей, само тя ще промени към добро нещата в общината и хората, трябва да я последват, като заложат на бюлетина №16 в изборния ден. 

Ген. Атанас Атанасов призова да се гласува с „Да“ на въпроса на референдума, който касае електронното гласуване. 

КП „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК“

1.Малина Георгиева Консулова – Златева
2.Анжела Костадинова Мизова
3.Мария Василева Георгиева
4.Николина Петрова Ангелова
5.Мариана Андреева Бойрикова
6.Николай Василев Василев
7.Петър Андреев Ангелов
8.Петко Енев Главчев
9.Руди Садков Синапов
10. Христо Петров Стефанов
11.Габриела Запрянова Попова
12.Атанас Иванов Гущеров
13.Тодор Иванов Георгиев
14.Филип Запринов Дончев
15.Стефан Ангелов Кузев