izbori1пс215

Творците са част от най-важните за мен граждани на този град, заради това съм сред вас, защото искам да чуя вашите предложения за следващия мандат, ако хората решат да ми го поверят, каза кандидат – кметът Тодор Попов по време на среща с писатели и поети от двете дружества в Пазарджик. Това, което съм правил през изтеклите осем години ще продължа да правя за вас и занапред, каза още Попов.

Това, с което се гордея е, че си запазихме ансамбъла, симфоничния оркестър, издаваме вестник „Метафора“, учредихме седем литуратурни награди, наградният фонд на някои от тях няма аналог в страната. Няма човек, който е потърсил съдействие за издаване на книга и да не е получил подкрепа, подчерта Тодор Попов.

Тук съм и за да ви благодаря, защото без вас, след тридесет години за нас няма да се помни нищо. Най-великите империи са се сгромолясвали и от тях до днес е останала само културата им. Това е причината, заради която аз се старая да окажа помощ на всеки един от вас.

Проблемът на моя предишен мандат бе в това, че само за последните четири години се смениха шест правителства, между тях за жалост нямаше приемственост, а тя е изключително важна. Не за друго, а защото когато дойде един човек и нареди три тухли, следващият трябва да надгражда, а не да ги ритне и да почне да реди нови.

Това не се разбира от много партийни политици. Политиката е колективна игра и за да бъде успешна трябва да има приемственост и разбиране към работата на другия. Това е и причината да не искам да бъда партиен кандидат. Канили са ме от много места, но аз си давам ясна сметка, че местната политика не може да бъде партийна. Заради това и листата ми е изградена от хора, които са експерти на своето ниво. Сред тях има лекари, има юристи, учители, инжинери, има млади, стари, на средна възраст. Създадохме тим.

В изборите има две полезни неща – първо, виждаш кои хора, с които си работил наистина държат на теб и второ, мери се общественото доверие. Качим ли се на кантара на 25 октомври, ще се види кой каква тежест на доверие има. Това или те прави основен играч или си отиваш. Ако считате, че аз съм вашия човек, гласувайте за кмет с №22 в бюлетината, каза Попов.

Сред присъстващите бе и водачът на листата адвокат Хари Хараламбиев, който подчерта, че кандидатите за общински съветници се явяват с бюлетина №8. Той напомни на присъстващите за регистрираният кандидат – кмет с името на Тодор Попов, като определи това като непочтен ход от страна на опонентите на Тодор Димитров Попов. Искам да поздравя поетът Атанас Иванов, който е емблематично име за пазарджишката поетична гилдия. Той дойде за тази среща независимо от тежкото си физическо състояние, за което му благодаря.

Важно е да се помни и това, че Пазарджик е единственият извънстоличен град, който в продължение на 95 години е запазил Симфоничния си оркестър, заяви художникът Марин Маринов. През последните осем години можеше да бъде закрит, с мотивите, които ползваха редица други кметове, каза още той, но Тодор Попов го запази.

Критикът Никола Иванов пък поиска от кандидат – кметът Тодор Попов да бъде възстановено списание „Марица“, което съществуваше по време на кмета д-р Иван Колчаков.