Въпросителните около смъртта на пловдивския студент Момчил Семерджиев се увеличават, след като се разбра, че у него са открити два телефона. Говорителят на Пловдивската прокуратура пък е първият следовател по делото за смъртта на сестри Белнейски. по онова време той работеше като следовател в Пещера.

20-годишният студент от Пловдив Момчил Семерджиев, чието тяло бе открито в понеделник вечерта на Младежкия хълм, е паднал от около 30-метрова скала. Пристигналите на място полицаи са установили, че това е 20-годишното момче, което изчезна преди около 2 седмици. В него са били намерени личната му карта и мобилният му телефон, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

За последно той е бил видян на съседното тепе – Бунарджика, а след това се обадил на брат си, че няма ключове. Оттогава нямаше и следа от него.

В последните дни в Пловдив листовки със снимката на момчето бяха разлепени из целия град. Проверени са редица сигнали, но никой от тях не дава резултат. Момчил не е имал рисково поведение, не е носел със себе си много пари, не е имал врагове, по данни на близките.
06ATANAS ILIEV

“В момента изясняваме дали са негови”, заяви говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев. Братът на мъртвия младеж – Явор, твърдеше досега, че той е имал у себе си един апарат. Друг, който си купил от САЩ, бил оставил вкъщи. Преди две седмици обаче съдът даде разрешение на полицията за достъп до трафичните данни на три номера. Разследващите отказват да уточнят кой ги е използвал и какво е установено от разпечатките.

Все още не е ясно кога близките ще могат да приберат тялото на Момчил, за да го погребат. В подобни заплетени случаи прокуратурата издава разрешение, съобщава в. 24 часа. Разследващите очакват заключението на тройната медицинска експертиза за причините за смъртта на Момчил, както и резултатите от пробите за алкохол, наркотици и упойващи медикаменти. Остава загадка защо младежът е отишъл посреднощ на Младежкия хълм и дали е бил там сам. Семейството му е категорично, че не би си сложил край на живота.

Досъдебното производство, което Районната прокуратура образува за склоняване към самоубийство, най-вероятно ще се проточи, тъй като в пловдивските лаборатории не са в състояние да направят химическата експертиза. Причината е, че от трупа на мъртвия студент не могат да се вземат кръв и урина. Тялото е престояло 16 дни в подножието на 30-метрова скала на Младежкия хълм и е мумифицирано. Единствено в Института по криминалистика в София можели да извършат изследванията. Там обаче заключенията се бавели с месеци, твърдят пловдивски съдебни медици.

Аутопсията показа, че Момчил е получил множество счупвания при падането отвисоко. Тялото му бе намерено на 4 октомври в 19, 28 ч от две момчета, които се разхождали из Младежкия хълм. До лобното му място се стига по стръмна пътека, а от върха няма видимост към подножието на скалата. Според разследващите затова и толкова време Момчил не е бил открит.

Смъртта на 20-годишния студент Момчил Семерджиев е нещастен случай, съобщи пред ТrafficNews.bg говорителят на Районнна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев. Младежът е паднал от скалите с надписа на Младежкия хълм и е счупил и двата си крака.

„Категорично няма данни за насилие, касае за нещастен инцидент. В момента продължават разпитите на лицата, които са видели за последно младежа, няма задържани“, каза още Илиев.

Трупът е открит в напреднал стадии на разлагане, като разследването ще установи дали младежът е паднал от скалите или някой му е помогнал, но за сега обвинителите са категорични, че става въпрос за нещастен случай.

Както вчера ви съобщихме,  в намереното тяло били открити документите на младежка, както и мобилния му телефон.  По първоначални данни няма следи от насилие, възможно е да е паднал от скалите.

Тялото бе взето от криминалисти. Заедно с униформените били и две поемни лица, които вероятно са открили тялото.

Припомняме, че Момчил изчезна преди две седмици при изключително странни обстоятелства. За последно той е бил видян на Альоша, а след това се обадил на брат си, че няма ключове. Оттогава нямаше и следа от него.