izbori1пс215

През другата седмица ще бъде направена първата копка на клетката за Депото, съобщи днес на брифинг кандидат – кметът на Пазарджик – Тодор Попов. Това е и един от приоритетите му заложени като част от общата му предизборна програма за предстоящия мандат 2015 – 2019 г. До средата на идната година трябва да бъде готова първата клетка, а след това ще започнат дейностите по рекултивацията на старото сметище.
Втората му важна задача е изграждането на Западния околовръстен път, който ще има дължина от осем километра и става все по-неотложен с цел да се пренасочи потокът от тежки товарни автомобили от бул. „Христо Ботев“ към крайната част на града.
Ремонт на кварталите „Мостът на Лютата“, „Марица“ и „Болнична“, както и новият квартал до новата Автогара, са следващите цели на кандидат – кметът и неговия екип. поетапен ремонт на тротоарите в целия град и общинско финансиране за реновирането на „Ябълките“ и градинките около ул. „Стефан Караджа“ гарантира Тодор Попов.
ремонти предстоят и на бул. „Александър Стамболийски“, където платното на улицата ще стане читири лентово, за да бъде обезпечено доброто движение на автомобилите в центъра, а също така да има и места за паркиране. Разширени епозволява и ул. „Константин Величков“ в частта си от бул. „Цар Освободител“ до Пожарната, като улицата ще получи по-голяма площ чак до мястото, където ще се слее със Западния околовръстен път. По този начин е възможно и поставянето на светофар на проблемното кръстовище пред болница „Здраве“. По време на ремонтите на тротоарите ще се извърши и обособяването на нови паркоместа в града.
Зоната на здравето също ще придобие нов облик, а пешеходен мост ще свързва Острова с този най-нов парк на града. Там се предвижда обособяването на зони за отдих, спорт, развлечения и нова паркова среда, съответстваща на съвременните екстериорни изисквания. На това ще бъдат подчинени и преустройствата, които ще се осъществят в крайните паркове и градини, за които са предвидени и нови растителни видове, както и места за отдих. Предвидено е и основно почистване на речните корита, които се намират около Пазарджик – по поречията на Тополница и Марица.
Реновиране на тротоари и асвалтиране на улици пък са предвидени за селата от общината, там също ще бъдат изградени нови паркове и алеи.
Безработицата в Пазарджик в момента е 6.2%, съобщи Тодор Попов в отговор на журналистически въпрос. Средната за страната е 9.8%, а за Евросъюза е 9.2 %. Това е статистиката, да се твърди, че ще се доведат инвеститори при сегашната икономическа обстановка в България и Европа е невярно твърдение. Инвеститорите никой не може да ги хване за ушите и да ги доведе, те сами трябва да го пожелаят. това, което съм правил през изминалите осем години и ще продължа да правя е да създам условия за развитие на бизнеса, на малките и средни предприятия, които са гръбнакът на нашата местна икономика. Това, което може и трябва да се развива в нашия район е земеделието, животновъдството, търговията и услугите. Това сочи морфологията на местния бизнес, каза още Тодор Попов.
06proekti
 
Той призова гражданите да посетят утре вечер концертът, с който се слага началото на кампанията му. По традиция ще участват „Сигнал“, които са любимата българска група на Тодор Попов, за любителите на попфолка ще пее Ивана, а най-младите ще се радват на „Айс Крийм“.