izbori1пс215

Зад грима от паркове и градини – цветя и теменужки, си личи лошото управление на Пазарджик. Хората в града нямат перспектива. Младите го напускат, защото не виждат възможност да си осигурят работно място с достойно заплащане на труда, което да им опозволи да създават семейства и да отглеждат деца. Това заяви в ефира на радио „Фокус“ областният управител на Пазарджик и кандидат на АБВ за кмет на общината Трендафил Величков, който бе категоричен,  че е готов с програма за ефективно управление на общината така, че тя да постигне икономически ръст, който да позволи разкриването на нови и добре заплатени работни места и осъществяването на активна социална политика. „АБВ предлага преразглеждане на данъчната политика на общината, където някои от таксите и от данъците могат да бъдат по-поносими и по-конкурентоспособни. Давам ви пример – в Пловдив таксата за битови отпадъци за бизнеса е много по-ниска от таксата за битови отпадъци в Пазарджик. И още редица такива данъци“, отбеляза Величков. По думите му, общината може да предприеме и стъпки за връщане на собствеността върху част от приватизираните и изоставени на разрухата сгради.

Друг основен проблем, който трябва да разрешим е свързан с преодоляване на ранното отпадане от училище и неграмотността, особено сред ромското население, посочи Трендафил Величков.  Според него това може да се осъществи  чрез осигуряване на достъп до образование и работа. В тази връзка Величков подчерта, че планът на АБВ предвижда откриването на Средно училище за професионално обучение и Медицински колеж в града.

В заключение кандидатът на АБВ за кмет на Пазарджик посочи, че общината има сериозен проблем с депонирането на битови отпадъци и атомобилния трафик, особено по отношение на тежките транспортни средства. Тези два проблема могат да бъдат преодоляни чрез изграждането на ново регионално депо за битови отпадаци със съвремени системи за сепариране на боклука и осигуряване на средства за двата околовръстни пътя,  съоръжения,  които категорично смятам , че трябва да бъдат изградени в рамките на следващия мандарт, посочи Величков.