izbori1пс215

„Сформирането на обществен съвет към кмета ще бъде живата връзка между администрацията и гражданите. В него ще участват хора от различни професии – учители, лекари, юристи, представители на спортни и неправителствени организации, с които заедно ще бъдат обсъждани и реализирани идеи за развитието на община Пещера.” Това каза кандидатът за кмет от БСП Йордан Младенов на среща в местна фирма за матраци.

08dancho

 

Той посочи, че функционирането на обществен съвет е добра стъпка, която вече е направена на други места и работи ефективно. „По време на срещите си говоря с хора, които имат много идеи за родния ни град и села. Защо трябва да се обсъждат идеи веднъж на четири години, когато това може да се случва всеки месец и заедно да взимаме добрите решения. Така, чрез самите хора, по-бързо ще постъпват предложения и от различните браншове.

И обратно – повече хора ще знаят какво се случва в общината. Това се нарича открито управление и аз нямам причина да се страхувам от него”, обясни кандидатът за кмет на община Пещера. Откритото управление е един от приоритетите, на които Йордан Младенов залага. Другите акценти във визията му за развитие на общината са благоустрояване, туризъм и подкрепа за спорта. „За мен е важно открито и честно да разговарям с всички.

Не само за задачите, които аз си поставям за изпълнение в нашата община, но за мен е важно да знам какво още вълнува хората и как мога да съм полезен в разрешаването и на ежедневните им проблеми”, каза Младенов. С работещите в местни фирми за обувки той разговаря и за бездомните кучета, чистотата, паркирането върху тротоари. По време на срещите бяха зададени въпроси, свързани със състоянието на околовръстния път и квартал „Изгрев”.

Смятам, че и пътят, и кварталът се нуждаят от ремонтни дейности и това ще бъде направено, като освен саниране на блокове в „Изгрев”, там ще се работи за по-зелен квартал и за площадки, където да играят децата, посочи Йордан Младенов. Той сподели и друга своя идея – за изграждане на велоалея в централния парк и въвеждане на видеонаблюдение. Така ще бъдат спестени средства от охрана, които пък ще бъдат вложени в направата на други хубави неща – пейки, люлки, лампи, кошчета, обезпечаване на публичните зони с безплатен безжичен интернет, обясни кандидатът за кмет на община Пещера.