Две са тежките пътно-транспортни произшествия станали на територията на региона през изминалото денонощие.

Първата катастрофа е регистрирана вчера рано сутринта на улица «Христо Касапвелев» в областния град. 57-годишният Н.Д. от Пловдив блъснал с лек автомобил «Опел» движещият се по осевата линия пешеходец Л.П.-59г. от Пазарджик. В резулултат на това на пешеходеца е причинено счупване на десния крак. Транспортиран е от екип на «Спешна помощ» в МБАЛ-Пазарджик, на мястото е извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик.

По-тежкият инцидент, за който вчера ви информирахме, е станал около 16 ч., в района на 56-ти километър на АМ «Тракия» в платното по посока за София. 33-годишният Е.Х. от Момчилград загубил управление над «БМВ»-то си. Така возилото излязло извън магистралата и се преобърнало в крайпътно дере. На мястото незабавно били насочени екипи на група «Престъпления по пътищата», РСПБЗН-Пазарджик, Спещна помощ и РУ-Септември.

В резултат на преобръщането са починали возещите се в колата С.Х.- 78г. И 56-годишната майка на шофьора Г.Х. Водачът и пътуващите с него Р.Х.- 31г., Р.Х.- 56г. са транспортирани за преглед болница в Ихтиман. На местопроизшествието е извършен оглед, води се дознание. Шофьорът е тестван с дрегер и пробата му е отрицателна.