izbori1пс215

Жители на село Алеко Константиново поискаха от кандидатът за кмет на Пазарджик Найден Шопов да спре обгазяването на населеното място от запаленото сметище на Пазарджик, което се намира в непосредствена близост. „Не само въздуха ни е отровен, но водата и почвата, затова и  честотата на онкологичните заболявания тук при нас, в Главиница и в Капитан Димитриево е толкова висока“, казаха пред Найден Шопов жителите на Алеко. Освен този основен проблем,  хората се оплакаха още от наводненията на мазета и приземни етажи през есента и зимата, от липсата на канализация, от стария водопровод и от калните улици, както и от липсата на достатъчно автобуси в най-натоварените часове от деня – сутрин на път за работа  и вечер. На срещата присъстваха общинският ръководител на Пазарджик Гинче Караминова и кандидатите за общински съветници Николай Ангелов, Лъчезар Илинов, Марияна Вишева, Антоанета Дачева и Радка Кежева.

10gerb

„Имаме решение за село Алеко Константиново. Общинската  администрация трябва да се обърне с лице към проблемите на хората тук, а те  са много. През годините са се трупали нови  за да се стигне до сегашната ситуация  при която е трудно да се реагира веднага. Подписан е договор с фирма изпълнител на една клетка от ново депо за твърди битови отпадъци с държавно финансиране. За съжаление, обаче  досегашните управници не са направили нищо за рекултивация на съществуващото сметище, въпреки че жителите на Пазарджик плащайки такса смет плащат и за това“, беше болезнено  откровен с хората от Алеко, Найден Шопов. В програмата на  ГЕРБ е заложено да се изгради  цялостно депо за изхвърляне на отпадъци, също и завод за изгаряне на отпадъци по най-нова и безопасна за хората технология. По отношение на напоителните канали, Найден Шопов пое ангажимент да се почистят веднага след като стане кмет. Цялостна преработка на транспортната схема и строг контрол върху изпълнението на курсовете е решението на Найден Шопов за подобряване на транспорта не само в село Алеко Константиново, но и в цялата община.

На срещата бе поставен и въпросът за купуването на гласове в Алеко Константиново от ромската общност. „Взимайки 50 лева няма да си решите проблемите, а в същото време години наред дишате мръсен въздух, газите в кал и се наводняват къщите ви. В крайна сметка губещите отново сте вие“, коментира порочната практика кандидатът за общински съветник и председател на МГЕРБ Пазарджик Николай Ангелов.