В края на миналата седмица екипи на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик провели полицейска акция по противодействието на разпространението и притежанието на дрога. В различни райони очертани като места с концентрация на тийнейджъри, ползващи наркотици органите на реда извършили внезапни проверки.

Така били засечени К.К.-18г. от пазарджишкото село Црънча, И.Т.- 22 г. от Пазарджик и 17-годишен младеж също от областния град. При последвалите проверки и лични обиски полицаите открили у всеки неголеми количества марихуана пакетирани в полиетиленови пликчета. И тримата са задържани, а спрямо тях се водят бързи полицейски производства.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, колегите им от РУ-Пазарджик и участък „Полиция” в квартал „Изток” иззеха цигари без бандерол. На улица в квартал „Изток” икономическите полицаи съвместно с колегите им от местния полицейски участък проверили къща, обитавана от 26-годишната Р.К. Там били открити общо 8000 къса с цигарени заготовки ръчно пълнени с тютюн. На пътя Пазарджик-Пловдив в района на разклона за село Мало Конаре автопатрул при РУ-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Рено”. В него пътували пазарджиклиите П.Т.- 38г. и Г.М.- 60г. В багажа на двамата униформените открили общо 41 600 къса с цигари от различни марки всичките без бандерол. Акцизните стоки са иззети, а спрямо тримата им притежатели са образувани бързи полицейски производства.