Спомняте си за Златките, русата и черната. В някакъв момент станаха нарицателно за семплост, да не кажа простотия и високо самочувствие. От тогава като чуя това име и асоциацията ме води таман към тези две видни представителки на „високата интелигенция“. До тук с шегите. От доста време насам в пещерското виртуално пространство битува една коренно различна Златка. По фамилия Цвеева.

Тази дама притежава заряд на атомна електроцентрала и най-вероятно няма спирка докато не реши всички местни проблеми. За да не бъда голословна ще цитирам постингите и във фейсбук групата „За Пещера“.

Като примерно ето това: Златка Цвеева18 септември в 19:53

Преди известно време, медии излязоха със заглавие „Областният размаха пръст на кметовете на Пазарджик и Пещера“, ставаше въпрос за почистването на пътя Пазарджик – Св.Константин и Пещера – Св.Константин. Само че и Попов, и Козарев, и областният Величков са пълни…смешници ,да ги нарека,че другото ще е брутално. Три групи щяло да има, смесени, не знам какво си. Та като им размаха пръст на тия кметове и те пък като се стреснаха, толкова се стреснаха ,че в момента по пътя Пазарджик – Св.Константин дърветата са стигнали до средата на пътя….Не е достатъчно само пръст да им се размахва Г-н Управител, трябва и да се контролира, а нито те, нито пък Вие си свършихте работата. По всичко личи, че няма и да я свършите, защото всички ще излизате отпуска ,защото ще сте кандидати, кой за кмет, кой за съветник…. Ама дано тоя път да мислят хората и дано да изберат някой дето ще върши тов,а за което е избран, че ми писна от обещания.“

Но всичко това си е направо детска закачка. По време на предизборната кампания Златка громи наред. Няма сини, няма червени, няма пембени. Ето последната и находка:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201192311006603&set=pcb.1025202840857625&type=3&theater

„Преди 30 години, имахме над 150 самолета. Днес имаме 4, догодина ще са два. Гърция има 244- а е уж фалирала.
Тогава се смеехме на албанците с техните 2 танка. Днес те имат повече самолети от нас.
Да аутсорсваш националната си сигурност на турски изтребители е подигравка.
Унищожаването на стогодишната ни авиация не може да бъде квалифицирано като управленска немощ, некомпетентност или небрежност – това е откровено национално предателство. Отговорност е лично на министър-председателя Борисов. Той дирижира аутсорсинга, той назначи един псевдо-„николапетковист“ за министър на отбраната. СЕГА БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ.“ – това пък е написала фурията на 2 -ри октомври.

Та с две думи, Златка от Пещера, няма допирни точки с другите две Златки. Поради което е редно това име да излезе от списъка с нарицателните. Въпреки че, поне засега резултатът е 1:2 в полза на русата и черната.