izbori1пс215

С турнир по футбол в събота бе открит новият стадион на село Лесичово. Заслужено лентата на новото съоръжение преряза кметът на Общината и кандидат за втори мандат от ПП ГЕРБ инж. Серьожа Лазаров. „ Падна ми една голяма грижа, защото като поема обещание съм свикнал да го изпълнявам. Тук беше едно блато, което въпреки огромните трудности успяхме да превърнем във великолепен стадион със 700 седящи места, заедно със спортна площадка, административна сграда и всичко необходимо, според европейските изисквания за спорт. Изпълнихме го в предварително определения срок.  Днес на откриването на това спортно съоръжение искам да се обърна към младите хора от Лесичово и цялата Община – Спортувайте, прекарвайте повече време на стадиона. Така ще бъдете здрави и жизненоспособни. Защото спортът е голяма школа, която възпитава и учи на много неща- трудолюбие, упоритост, дисциплина, справяне с трудностите. Казвам го от опит, като бивш дългогодишен спортист, републикански шампион и състезател от националния отбор по плуване. Искам спортът в Община Лесичово да се развива, защото всички го обичаме и той ни носи радост, вдъхновение и здраве.“, заяви на откриването инж. Лазаров.

18lesichovo1

 

Той припомни, че през изминалия мандат, освен новия стадион,  в село Лесичово е изграден нов водопровод, асфалтирани са улици, изцяло реновирано е читалището, направен е нов център на селото, санирани и обновени са детската градина и ЦНСТ, Ципорковата къща е превърната в ентографски музей, като инвестициите са за милиони левове. Освен това в Програмата за развитие на Общината инж. Серьожа Лазаров и екипа му са заложили изграждането на много нови придобивки за селото през следващите 4 години.

18lesichovo2

Три отбора от Общината се включиха в проведения футболен турнир – ФК“Спартак „-Калугерово, ФК Динката и ФК Лесичово. Заради мач в същия ден във футболната надпревара не участва отборът на Щърково. Турнирът бе спечелен от ФК „ Спартак“ – Калугерово, който надигра и победи свойте съперници. Победителите бяха поздравени и получиха купата от инж. Серьожа Лазаров. Спортистите, участници в фурнира, безрезервно подкрепиха за втори кметски мандат инж. Серьожа Лазаров, заради неговият безспорен принос за развитието на спорта в Общината, изграждането на спортни съоръжения и работата му за задържането и връщането на младите хора по родните им места. Водещ на тържеството по откриването на новия стадион, което се превърна в истински празник за село Лесичово, бе известния български актьор Влади Карамфилов – Въргала. Той пристигна в Лесичово, за да подкрепи безкористно в предизборната му кампания своя близък приятел инж. Серьожа Лазаров. Влади Въргала  помоли на предстоящите избори жителите на Общината да гласуват с  № 7 в избирателната бюлетина за кандидатите на ПП ГЕРБ, за да продължи възходящото развитие на района.